Ο Ντάριο Φο στο Ηρώδειο!

21.06.2005
Το ελληνικό φεστιβάλ παρουσιάζει το βραυευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε σε μια Παράσταση - Αυτοσχεδιασμό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2005

Το ελληνικό φεστιβάλ παρουσιάζει το βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε σε μια Παράσταση - Αυτοσχεδιασμό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2005, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Πέμπτη 30 Ιουνίου. Η παραγωγή, που δίδεται στην Αθήνα σε παγκόσμια πρώτη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε αποκλειστικά για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Ντάριο Φο είναι πρωτεργάτης της ιδέας της «λαϊκής σκηνής» και η καλλιτεχνική του πορεία έχει αφήσει μοναδικό το αποτύπωμα της στην ιταλική και την παγκόσμια θεατρική ιστορία. Με μικρά θεατρικά σχήματα, με ιστορικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, με την εκτενέστατη εργογραφία του, τις σκηνοθετικές του δουλειές έχει επιδράσει όσο κανείς στην σύγχρονη δραματουργία.

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997 ήταν η αναγνώριση, όμως για τον Φο η ουσία της δουλειάς του βρίσκεται πάνω στη σκηνή, απέναντι από τους θεατές, όπως θα κάνει και στο Ηρώδειο το βράδυ της 30ης Ιουνίου.

Τιμές εισιτηρίων : 70, 55, 44, 28 και 22 Ευρώ.