Ανατρεπτική Εβελίνα Παπούλια στο Club 22!

21.10.2005
Η ανατρεπτική μουσική παράσταση Hedwig and the Angry Inch, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στη σκηνή του Club 22 με την Εβελίνα Παπούλια στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα να ερμηνεύει την ανδρόγυνη Hedwig.
Η ανατρεπτική μουσική παράσταση Hedwig and the Angry Inch, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στη σκηνή του Club 22 με την Εβελίνα Παπούλια στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα να ερμηνεύει την ανδρόγυνη Hedwig.

Η παράσταση που δεν έχει καθόλου κλασική φόρμα, αλλά έχει δομηθεί πάνω στην ιδέα μιας ροκ συναυλίας, είναι βασισμένη στο θεατρικό της Off- Broadway ροκ σκηνής που ξεσήκωσε την κριτική και αφηγείται την ιστορία της Χέντγουιγκ, μιας «παγκοσμίως άγνωστης» ροκ τραγουδίστριας. Οι θεατές θα μπορούν, παράλληλα με τη δράση, να απολαμβάνουν το ποτό τους γύρω από τα μπαρ, ενώ θα παρακολουθούν στη σκηνή την μπάντα.

Η Χέντγουιγκ, πρώην Χάνσελ, που το όνειρο της ζωής του ήταν να βρει το άλλο του μισό, υποβάλλεται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου προκειμένου να παντρευτεί έναν Αμερικανό στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού και να πετάξει μαζί του πάνω από το τείχος του Βερολίνου, προς την ελευθερία. Η εγχείρηση δυστυχώς αποτυγχάνει παγιδεύοντας την προσωπικότητά της. Χωρισμένη και μόνη, ζώντας σ’ ένα τροχόσπιτο στο Κάνσας, δημιουργεί μια ροκ μπάντα και ερωτεύεται τον νεαρό προστατευόμενό της Τόμμυ Γνώσις, που σύντομα θα την εγκαταλείψει, θα της κλέψει τα τραγούδια και θα γίνει ο ίδιος διάσημος ροκ σταρ.

Παρότι πικραμένη, η ευφυής και ανήσυχη Χέντγουιγκ, συνεχίζει στη σκιά του Τόμμυ, να παίζει τη δική της παράσταση για τους λίγους φανατικούς οπαδούς της, σε μελαγχολικά και σχεδόν άδεια κλαμπ. Μέσα από τη συρραφή τραγουδιών και αναδρομών στο παρελθόν σε παρακμασμένα κλαμπ, διηγείται στη σκηνή τη ζωή της. Η Χέντγουιγκ αναζητά το απόλυτο. Πιστεύει ότι ο Τόμμυ Γνώσις είναι το άλλο της μισό. Το ότι δεν μπορεί να τον έχει την οδηγεί στο άδοξο τέλος της.

Ένα ανδρόγυνο κορμί, μια ανδρόγυνη ψυχή εγκλωβισμένη σε ένα κορμί, που δεν μπορεί να ορίσει, καταλήγει να αγαπήσει την διπλή της φύση, συνειδητοποιώντας πως ο έρωτας και η αγάπη ήταν η κινητήρια δύναμη για να μπορέσει να ανακαλύψει τον εαυτό της. Περνά στην αθανασία αγκαλιά με το πνευματικό της παιδί -τη μουσική- χαρίζοντας σε όσους αγάπησε την δύναμη και τη τόλμη να κοινωνούν τα πιστεύω τους και να αντιμετωπίζουν τη ζωή με βάση τις εμπειρίες που τους χαρίζει.

Το έργο ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζoν Κάμερον Μίτσελ στον κινηματογράφο, που μαζί με τον συνθέτη Στήβεν Τρασκ, έγραψε και πρωταγωνίστησε σ’ αυτή την Off - Broadway παραγωγή, λαμβάνοντας υμνητικές κριτικές. Ο Κάμερον βασίστηκε στο Συμπόσιο του Πλάτωνα αντιμετωπίζοντας τον έρωτα σε όλες του τις μορφές, παραποιώντας πολλά στοιχεία και δίνοντας τους την σφραγίδα της προσωπικής του διάστασης και άποψης.

Η Εβελίνα Παπούλια με τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της θα μας μεταφέρει στη σκηνή του Club 22 μια μουσική παράσταση που εκτυλίσσεται στην εποχή που το rock glam, στα ‘80s, ανασυντάσσονταν, με τη σκηνογραφία και τα videos να δημιουργούν την αίσθηση μιας πραγματικής συναυλίας.

Τη μετάφραση του θεατρικού υπογράφει η Μαριαλένα Πατεράκη, ενώ η Εβελίνα Παπούλια έχει κάνει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα.
Η σκηνοθεσία στα video είναι του Παναγιώτη Κράββα που μαζί με την Εβ. Παπούλια έχει γράψει και τους στίχους των τραγουδιών. Οι φωτισμοί και η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Μιχάλη Καπετανίδη και η ενορχήστρωση του Χρήστου Ζώη.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύα Βελλή.

Στην παράσταση μαζί με την Εβελίνα Παπούλια παίζουν ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, η Μαρία Δημητράτου και η Εύα Βελλή καθώς και οι μουσικοί: Χρήστος Ζώης - ενορχήστρωση, μπάσο. Βασίλης Κοντοδήμος- πλήκτρα. Τάσος Δρόλιας - κιθάρα. Μπάμπης Αποργηνός - κιθάρα. Πέτρος Μπαλτασής - τύμπανα.

Ο Άκης Σακελλαρίου, ο Χρήστος Ευθυμίου και η Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο μικρός Κωνσταντίνος Λάινας παίζουν στα βίντεο που θα παρακολουθήσουμε από τα video walls.

Club 22, Βουλιαγμένης 22, τηλ. 2109249814,
www.club22.gr

Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ.
Διάρκεια: 1.30’
Τιμή εισιτηρίου: 20 € με ποτό.