Πλούσια φέτος η Νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

01.11.2005
Ο Δημήτρης Λιγνάδης, υπεύθυνος της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, μαζί με τους σκηνοθέτες Έφη Θεοδώρου, Νίκο Μαστοράκη και Νίκο Καραθάνο, θα παρουσιάσουν φέτος τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα έργα.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης, υπεύθυνος της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, μαζί με τους σκηνοθέτες Έφη Θεοδώρου, Νίκο Μαστοράκη και Νίκο Καραθάνο, θα παρουσιάσουν φέτος, κατά τη θεατρική περίοδο 2005-2006 τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα έργα.

Η αρχή θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου, όπου στο θέατρο Χώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα παρουσιάσει σε δική του σκηνοθεσία το έργο "Δόκτωρ Φάουστους" του αναρχικού Κρίστοφερ Μάρλοου, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιγνάδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Όμηρος Πουλάκης κ.ά.

Έντεκα ημέρες μετά στη Νέα Σκηνή, θα δοθεί και η πρεμιέρα της "Ηλέκτρας" . Η τραγωδία του Σοφοκλή, έχει παρουσιαστεί ελάχιστες φορές σε κλειστό χώρο. Κι ίσως αυτό, να είναι το πιο ενδιαφέρον.Ένα συγκεκριμένο έργο δραματικού θεάτρου, αγωνίζεται "εκτός έδρας".

Σκηνοθέτις :Έφη Θεοδώρου
Μετάφραση:Γιώργος Χειμωνάς
Πρωταγωνιστούν:Δημήτρης Λιόλιος, Γιάννος Περλέγκας, Νικόλας Παπαγιάννης, Αλεξία Καλτσίκη, Τζίνα Θλιβέρη, Μυρτώ Ρήγου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.Συμμετέχει δεκαμελής χορός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, τους φωτισμούς θα φροντίσει ο Σάκης Μπιρμπίλης, τη μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο Νίκος Πλάτανος και την επιμέλεια της κίνησης η Αντιγόνη Γύρα.

Ο "Δόκτωρ Φάουστους" και η "Ηλέκτρα" θα παίζονται στο θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, εώς τις 5 Φεβρουαρίου 2006 και 3 Φεβρουαρίου 2006 αντίστοιχα.