Ενα όμορφο ταξίδι στο Μπάουντιφουλ...

01.11.2005
Το Θέατρο Διαδρομή παρουσιάζει στο Θέατρο Βασιλάκου, το έργο του Όρτον Φουτ "Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ" σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με την Αντιγόνη Βαλάκου στον κεντρικό ρόλο της Κάρυ Γουάτς. Δίπλα της ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του γιου της και η Ευαγγελία Μουμούρη στο ρόλο της γυναίκα του.
Το έργο: Η Κάρυ Γουάτς, μια ηλικιωμένη γυναίκα, ζει εγκλωβισμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα, μιας πολύβουης μεγαλούπολης, μαζί με το γιο και τη νύφη της. Ο χρόνος κυλά δύσκολα. Νιώθει μοναξιά και φόβο, νιώθει απομονωμένη, νιώθει το τέλος να πλησιάζει. Το μόνο που επιθυμεί πια είναι να κάνει το ταξίδι της. Να πάει να ζήσει στο Μπάουντιφουλ. Τη μικρή πόλη που γεννήθηκε και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Το μέρος όπου έχει όλες τις αναμνήσεις της, το μέρος που εξακολουθεί να της δίνει ζωή, έστω και ως θύμηση. Εκεί είναι σίγουρη ότι θα βρει πάλι τη δύναμη της, την αξιοπρέπειά της και την ψυχική της γαλήνη.
Η Κάρυ «δραπετεύει» από την κακότροπη νύφη της και τον φοβισμένο γιο της για να πραγματοποιήσει το ταξίδι της επιστροφής. Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Το Θέατρο Διαδρομή παρουσιάζει στο Θέατρο Βασιλάκου, το έργο του Όρτον Φουτ "Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ" σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με την Αντιγόνη Βαλάκου στον κεντρικό ρόλο της Κάρυ Γουάτς. Δίπλα της ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του γιου της και η Ευαγγελία Μουμούρη στο ρόλο της γυναίκας του.
Τους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Γιάννης Θωμάς, Γεωργία Γεωργόνη και ο Μάκης Αρβανιτάκης.
Η μετάφραση είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη και τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα.



Τι μας άρεσε:
- Το έργο του Όρτον Φουτ, "Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ", που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έργο που φωτίζει την ανυπέρβλητη ανάγκη του ανθρώπου, που βαδίζει στη δύση της ζωής του, να επιστρέψει στο «σπίτι» του, στις ρίζες του, στη γενέτειρα του. Εχοντας ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής της μέσα στην ένταση και στους καυγάδες στο σπίτι του γιου της, η ηλικιωμένη Κάρυ Γουάτς προσπαθεί να επιστρέψει στο «πραγματικό» της σπίτι, το Μπάουντιφουλ, γιατί εκεί είναι σίγουρη ότι θα ανακτήσει τη γαλήνη και την αξιοπρέπειά της.

- Η σκηνοθετική ματιά του Κώστα Τσιάνου, ο οποίος επικεντρώθηκε στο πρόσωπο της Κάρυ Γουάτς φωτίζοντας όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς της. Παράλληλα, δημιούργησε μία νοσταλγική ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με την πολύ ωραία εναρμονισμένη μουσική, μας ταξίδεψε από την αρχή του έργου στο... Μπαουντφουλ.

- Η Αντιγόνη Βαλάκου που για μία ακόμη φορά μας συγκλόνισε με τη δύναμη του ταλέντου της και μας συγκίνησε υποδυόμενη την Κάρυ Γουάτς, μία ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθεί να γυρίσει στον γενέθλιο τόπο της πριν πεθάνει.

- Οι ερμηνείες των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης ήταν αξιοπρεπείς, χωρίς όμως να προσθέτουν κάτι αξιοσημείωτο στην παράσταση.





Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους ανεξαιρέτως!






Πρόγραμμα - Να το αγοράσω; Οπωσδήποτε! Είναι πολύ πλούσιο και περιέχει πολλές πληροφορίες για το έργο του Όρτον Φουτ.





Πότε να πάω και που να παρκάρω:

Φροντίστε εκ των προτέρων για τα εισιτήριά σας αν θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση Σαββατοκύριακο.

Το Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου βρίσκεται στον Κεραμεικό, στην οδό Προφήτη Δανιήλ 3. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στα τριγύρω στενά ή να πάρετε το τρένο.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα - Τρίτη: Αργεί
Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 21.0
Σάββατο : 18.00, 21.00
Κυριακή : 20.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 20 €
Φοιτητικό : 17 €

Γεωργία Οικονόμου