Ανεμόμυλοι για Aνεμόμυαλους ... Ταξιδιώτες!

02.11.2005
Φέτος ολοκληρώνεται η τριλογία της περιπέτειας και της αναζήτησης που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την παράστασή "Αυτός ο Μεγάλος μικρός Σίτος Σιταράκις..." και πέρυσι με την "Αμέλια, η Νεράιδα των Αστεριών". Από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Αθηνών θα παρουσιάζεται το τρίτο μέρος "Ανεμόμυλοι για Aνεμόμυαλους Ταξιδιώτες" με τον Δημήτρη Αδάμη να υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία.
Φέτος ολοκληρώνεται η τριλογία της περιπέτειας και της αναζήτησης που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την παράστασή "Αυτός ο Μεγάλος μικρός Σίτος Σιταράκις..." και πέρυσι με την "Αμέλια, η Νεράιδα των Αστεριών".

Από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Αθηνών θα παρουσιάζεται το τρίτο μέρος "Ανεμόμυλοι για Aνεμόμυαλους Ταξιδιώτες" με τον Δημήτρη Αδάμη να υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία.

Πρόκειται για ένα καινούριο θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχων αυτών κειμένων της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, αλλά και άλλων καινούριων που γεννά η δική του φαντασία, που εντάσσονται ομαλά στην πλοκή του έργου.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Ισπανία, περίπου το 1870. Ένας πάμπλουτος ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του, και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες, διαβάζει πολλά βιβλία, αλλά τέσσερα από αυτά του κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης»,του Ντάνιελ Ντεφοέ «Ροβινσών Κρούσος», του Τζόναθαν Σουίφτ «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» και του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Ροβινσών Κρούσος, ο Δον Κιχώτης, ο Γκιούλιβερ και ο Φιλέας Φογκ είναι αυτός ο ίδιος και ότι οι συγγραφείς ουσιαστικά περιγράφουν τις περιπέτειες και τα ταξίδια ενός ανθρώπου!

Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη των ηρώων στο δικό του πια ταξίδι που έχει κάποιες ομοιότητες με τα ταξίδια των πραγματικών ηρώων, φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα δικό του ολοκαίνουριο ταξίδι.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες στις οποίες βασίζονται τα πασίγνωστα αυτά έργα μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. μιας και το έργο μας διαδραματίζεται στην Ισπανία.

Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο),του Βελάσκεθ, του Σαλβατόρε Νταλί και άλλων.Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων όπως του Πικάσο και συμπληρώνονται με τη βοήθεια χρήσης πολυμέσων που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική.
Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου.Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το Φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 - 14 ετών. Οι τάξεις του Γυμνασίου παρακολουθούν την παράσταση σε ειδικές μέρες.

Οι συντελεστές της Παράστασης:
Κείμενο -Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά : Αφροδίτη Πουρνάρη
Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Χορογραφίες : Αρετή Μόκαλη
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια:Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή : Mαγικές σβούρες


Παραστάσεις
Καθημερινά :Οργανωμένες για τα σχολεία
Κυριακή στις 11:15 π.μ. και 3:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου : 12,00