Το Θέατρο Στοά γιορτάζει με Πιραντέλλο!

03.11.2005
Τριάντα πέντε χρόνια παρουσίας στο θεατρικό γίγνεσθαι συμπληρώνει φέτος το Θέατρο Στοά. Τριάντα πέντε χρόνια αδιάκοπης δημιουργίας για τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη καθώς και των εκάστοτε συνεργατών τους. Η φετινή σεζόν ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με το έργο ενός σπουδαίου συγγραφέα που χάραξε νέους δρόμους στο θέατρο αλλάζοντας την πορεία του, του Λουίτζι Πιραντέλλο.
Τριάντα πέντε χρόνια παρουσίας στο θεατρικό γίγνεσθαι συμπληρώνει φέτος το Θέατρο Στοά. Τριάντα πέντε χρόνια αδιάκοπης δημιουργίας για τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη καθώς και των εκάστοτε συνεργατών τους.

«Δεν θα γιορτάσουμε με παράτες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις», λένε οι δημιουργοί της, «αλλά με το ανέβασμα ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας που η γραφή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σύγχρονου θεάτρου».

Η φετινή σεζόν ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με το έργο ενός σπουδαίου συγγραφέα που χάραξε νέους δρόμους στο θέατρο αλλάζοντας την πορεία του, του Λουίτζι Πιραντέλλο.
«Η ηδονή της τιμιότητας» είναι από τα γνωστότερα έργα του συγγραφέα που όμως παίζεται σπάνια. Ο Πιραντέλλο, ξεκινώντας από τη πεποίθησή του ότι ο άνθρωπος δεν είναι κυρίως αυτό που φαίνεται, αλλά άγεται και φέρεται από αυτό που κρύβεται κάτω από ένα ψεύτικο προσωπείο, δημιουργεί σχέσεις που καθορίζονται απ’ αυτόν τον δεύτερο παράγοντα, ενώ λειτουργούν με τον πρώτο.

Στην «Ηδονή της τιμιότητας» ένας άνθρωπος με σκοτεινό και ύποπτο παρελθόν, καλείται να παίξει τον τίμιο σύζυγο μιας γυναίκας που έμεινε έγκυος από τον παντρεμένο εραστή της. Μετά τα τόσα σφάλματά του όμως, αποφασίζει οι πράξεις του να διακρίνονται από απόλυτη τιμιότητα. Τόσο απόλυτη που, αυτό που προτείνει να μοιάζει εξωφρενικό για μια κοινωνία που έχει συνηθίσει σε μια υποκριτική συμπεριφορά.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Μοσχονά, σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά-κοστούμια της Λέας Κούση, η μουσική επιμέλεια του Ευάγγελου Κοκκόρη.

Εκτός από τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου παίζουν ακόμα οι: Αλέκος Κούρος, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Σπύρος Σαραφιανός, Γιώργος Ζιόβας, Εύα Καμινάρη, Μαρία Μπρανίδου, Στέφανος Καλαϊτζής.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου τηλ. 210 7770145
Παραστάσεις: Τετάρτη (λαϊκή), Κυριακή 7.00 μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 15 € λαϊκή, 13 € φοιτητικό
Διάρκεια: 1.45’