Italia in Piazza!

25.05.2009
Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Italia in Piazza 2009» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα.
Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Italia in Piazza 2009» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Έλληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Γραφείο του Ιταλικού Ινστιτούτου Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από 1 έως 6 Ιουνίου (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις από τους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης και της οικονομίας όπως:

- Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο το κοινό θα έχει καθημερινά την δυνατότητα να παρακολουθήσει σειρά από νυχτερινές προβολές ταινιών.

- Έκθεση με κινηματογραφικές αφίσες από το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο.

- Έκθεση φωτογραφίας από δορυφόρους με θέμα τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές και τίτλο «Μητέρα Γη - Η Σύγχρονη Τεχνολογία στην Υπηρεσία του Περιβάλλοντος».

- Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Μητέρα Γη» και προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες από την ελληνική και την ιταλική ακαδημαϊκή κοινότητα.

- Μουσικό Φεστιβάλ με τίτλο «Dulcis in Fundo» και την συμμετοχή καταξιωμένων Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της περιοχής του Αbruzzo. Το τελικό ποσό θα παραδοθεί στον Δήμαρχο της L’Aquila.

Επιμέλεια: Τάσος Μαυρής
Συντονισμός Παραγωγής: Pnykart Foundation
Ωράριο λειτουργίας: 09.00-μετά τα μεσάνυκτα.
Είσοδος ελεύθερη.