Ιππόλυτος του Ευριπίδη: Μια παράσταση φλαμένκο!

28.05.2009
Η πάντα επίκαιρη τραγωδία του Ευριπίδη επιστρέφει στη σκηνή σε μία γοητευτική παράσταση από την Ισπανία, που «ενώνει» το χορό φλαμένκο με το αρχαίο έργο. Οι εξαιρετικοί χορευτές - ηθοποιοί Marcos Jiménez (Μάρκος Χιμένες, Ιππόλυτος) και Adela Campallo (Αντέλα Καμπάλο, Φαίδρα), έρχονται στην Αθήνα για να μας παρασύρουν στη δίνη των παθών, τις δολοπλοκίες των θεών, την καθάρση.
Η πάντα επίκαιρη τραγωδία του Ευριπίδη επιστρέφει στη σκηνή σε μία γοητευτική παράσταση από την Ισπανία, που «ενώνει» το χορό φλαμένκο με το αρχαίο έργο. Οι εξαιρετικοί χορευτές - ηθοποιοί Marcos Jiménez (Μάρκος Χιμένες, Ιππόλυτος) και Adela Campallo (Αντέλα Καμπάλο, Φαίδρα), έρχονται στην Αθήνα για να μας παρασύρουν στη δίνη των παθών, τις δολοπλοκίες των θεών, την καθάρση.

Τι: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ - Μια χορευτική παράσταση Φλαμένκο με τον Marcos Himenez & την Adella Campallo
Πότε: Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009, στις 21:15
Πού: Στον Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Aμαλιείου (Λ. Κηφισίας 219, Μαρούσι)

Έρωτας. Πάθος. Δολοπλοκία. Συκοφαντία.
Συστατικά μιας αρχαίας τραγωδίας ή στοιχεία της σύγχρονης καθημερινότητας; Μια αρχαία τραγωδία για τη δική μας εποχή.

Ένα έργο γοητευτικών αισθήσεων και δυνατών συναισθημάτων. Η πάντα επίκαιρη τραγωδία του Ευριπίδη επιστρέφει στην σκηνή σε μία γοητευτική παράσταση από την Ισπανία, που «ενώνει» το χορό φλαμένκο με το αρχαίο έργο. Οι εξαιρετικοί χορευτές - ηθοποιοί Marcos Jiménez (Μάρκος Χιμένες, Ιππόλυτος) και Adela Campallo (Αντέλα Καμπάλο, Φαίδρα), έρχονται στην Αθήνα για να μας παρασύρουν στη δίνη των παθών, τις δολοπλοκίες των θεών, την καθάρση.

Όπλα τους η φλογερή ιδιοσυγκρασία τους, το τεράστιο ταλέντο τους και ένα έργο, που θα μπορούσε να έχει γραφτεί και σήμερα.
Στο Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 21:15.

Ο Ιππόλυτος πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 428 π.Χ, και είναι μία από τις τέσσερις τραγωδίες με τις οποίες ο Ευριπίδης κέρδισε πρώτη νίκη στους δραματικού αγώνες. Η τραγωδία έχει δύο πρωταγωνιστές, τη Φαίδρα, γυναίκα του Θησέα, και τον Ιππόλυτο, γιο του Θησέα και της Αμαζόνας. Ο Ιππόλυτος, αφιερώνει τη ζωή του στη Θεά Άρτεμη και διατηρεί την αγνότητά του προκαλώντας το θυμό της Αφροδίτης. Η θεά Αφροδίτη «εμπνέει» την μητριά του, Φαίδρα, να τον ερωτευτεί παράφορα. Η Φαίδρα τρομαγμένη από το ίδιο της το πάθος, αυτοκτονεί, αφού πρώτα εκδικείται τον Ιππόλυτο διαβάλλοντάς τον με ένα συκοφαντικό γράμμα - καταλύτη του έργου, που αφήνει στο σύζυγό της Θησέα.

Ο Ευριπίδης οικοδομεί την τραγωδία πάνω σε μια σειρά από έντονες αντιπαραθέσεις και πάθη των προσώπων, πίσω από τις οποίες προβάλλει η θεμελιώδης αντίθεση Αφροδίτης-Άρτεμης.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι γνωστοί και διακεκριμένοι ηθοποιοί και χορευτές:
Marcos Jiménez( Ιππόλυτος), Adela Campallo( Φαίδρα), Pilar Mora (Τροφός της Φαίδρας), Marisa Rivas ( Αφροδίτη), Rocío Marquez (Άρτεμις), Carlos Almansa (Θησέας), Ibarbangoittía Andrés (Αγγελιαφόρος), Juan Gabaldon (Ακροβάτης).
Ο χορός αποτελείται από 6 γυναίκες ηθοποιούς. Τραγουδούν οι: Ana Gomez και Javier Rivera Κιθάρες παίζουν οι: David Vargas και Juan Campallo

Info:

Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Marcos Jiménez - Santomassimo Andres
Χορογραφίες: Marcos Jiménez - Adela Campallo
Μουσική: Juan Campallo - David Vargas
Σκηνικά: Marcos Jiménez
Κοστούμια: Bárbara Jimenez
Φωτισμοί: Reserved Sounds

Συμμετέχουν:

Marcos Jiménez( Ιππόλυτος),
Adela Campallo( Φαίδρα),
Pilar Mora (Τροφός της Φαίδρας),
Marisa Rivas ( Αφροδίτη),
Rocío Marquez (Άρτεμις),
Carlos Almansa (Θησέας),
Ibarbangoittía Andrés (Αγγελιαφόρος),
Juan Gabaldon (Ακροβάτης)

Τραγουδούν οι: Ana Gomez και Javier Rivera
Κιθάρες επί σκηνής: David Vargas και Juan Campallo
Ο χορός αποτελείται από 6 γυναίκες ηθοποιούς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ