O Yoav στο Gagarin (****)

01.06.2009
Η συναυλία του Yoav στο Gagarin ήταν ένα αναπάντεχο καλοκαιρινό δωράκι! Δωράκι για όσους ανακάλυψαν το πρώτο άλμπουμ του Yoav και εκτίμησαν το ταλέντο του από τις πρώτες νότες του Adore Adore, του Club Thing και του Beautiful Lie.

Η συναυλία του Yoav στο Gagarin ήταν ένα αναπάντεχο καλοκαιρινό δωράκι!

Δωράκι για όσους ανακάλυψαν το πρώτο άλμπουμ του Yoav και εκτίμησαν το ταλέντο του από τις πρώτες νότες του Adore Adore, του Club Thing και του Beautiful Lie.

Στον απόηχο της "καταιγιστικής" εμφάνισης των AC/DC την Πέμπτη, ένας Yoav ήταν το ιδανικότερο εσωτερικό αντίβαρο! Το Gagarin το Σάββατο δεν είχε κόσμο... είχε όμως τη γλυκιά ατμόσφαιρα ενός μικρού ζεστού live, με αβίαστα χειροκροτήματα, άναρχες φωνές από τον κόσμο που ήθελε να εμψυχώσει τον αρχικά αγχωμένο Yoav, και πηγαίο συναίσθημα.

Το live ξεκίνησε με τους Transistor, που ζέσταναν κάπως το χώρο, για να ακολουθήσει ο Yoav, η κιθάρα του και τα μποτάκια του!

Είναι πάντα ευχάριστο να ακούς νέους μουσικούς επηρεασμένους από μεγάλα ονόματα, κι όταν στη λίστα υπάρχουν οι Radiohead, ο Jeff Buckley, οι Portishead, οι Depeche Mode, ο Timbaland, αλλά και η Missy Elliott, τότε το αποτέλεσμα αναμένεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Ο Yoav ήταν θαυμάσιος στη σκηνή του Gagarin, όπου με φυσικότητα "απελευθέρωσε" όλο το φάσμα της δυναμικής του δίσκου του 'Charmed & Strange', άλλοτε χαϊδεύοντας κι άλλοτε χτυπώντας ρυθμικά την κιθάρα του όπως ακριβώς ένας DJ τα decks του. Με λούπες και delay το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά μοναδικό... 'Club Thing', 'There is Nobody', 'Beautiful Lie', 'Adore Adore', 'One by One' (!!!), 'Wake Up' και 'Where is My Mind'.

Ο Yoav απολογήθηκε με απλότητα για το γεγονός ότι έχει μόνο μια δουλειά στο ενεργητικό του και αυτό φυσικά σημαίνει περιορισμένο αριθμό τραγουδιών στο live. Αφού ερμήνευσε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι του, έκλεισε τη βραδιά με ένα τεράστιο χαμόγελο ...

"where is my mind??"

Χ.Τσατσαράγκου