Oι Spy Monkey στο Coronet: Oι νικητές!

28.12.2005
Η μεγάλη έκπληξη του Φεστιβάλ Εδιμβούργου τώρα στην Ελλάδα. Το θέατρο Coronet παρουσιάζει από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου την παράσταση "Cooped" των Spy Monkey, που πολλοί αποκαλούν ως «οι καινούριοι Μόντυ Πάϊθονς».
Η μεγάλη έκπληξη του Φεστιβάλ Εδιμβούργου τώρα στην Ελλάδα. Το θέατρο Coronet παρουσιάζει από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου την παράσταση "Cooped" των Spy Monkey, που πολλοί αποκαλούν ως «οι καινούριοι Μόντυ Πάϊθονς».

Τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

Georgia Tzikopoulou, Efie Louverdi, Παπούλια Ανθούλα, Διονύσιος Ζαχαρόπουλος, Σπηλιοπούλου Χριστίνα, Δημήτρης Αποστολόπουλος, antigoni xatziathanasiou, Παναγιωτάκη Χριστιαννα, Γιώργος Ρουσσάκης, Άννα Βαλσαμή, Ιωάννης Ξαρχογιάννης, maria stamatelatou, Μαργαρίτα Γουργουρίνη, Μωραϊτίδης Στάθης, Δημήτρης Κωστόπουλος, Ευανθία Βέννιου, Εμμανουήλ Μηλιαράς, Κοραλία Μπαντά, Κλειώ Μακρυγιαννάκη, Κανελλέα Ρεβέκκα, Anastasios Koutsomboris, Πολύνα Στυλιανού, Zoe Christodoulou, Γεώργιος Βέλλης, Stauroula Bourna



Το Cooped είναι ενα γοτθικό θρίλερ που συνδυάζει κουρδιστές πάπιες, ορφάνια, θάνατο, αγάπη, πλαστικά γάντια και μια σκηνή μπαλέτου στον Κήπο της Εδέμ. Ο αλλόκοτος οικοδεσπότης κόμης Murdstone προσλαμβάνει την όμορφη αλλά ορφανή δεσποινίδα Laura Du Lay στο φρικιαστικό του αγγλικό αρχοντικό. Ο Klaus είναι ο Ευρωπαίος μοχθηρός υπηρέτης. Ο επιθεωρητής Judi Dench, ο χειρότερος ισπανό - λονδρέζος αστυνόμος της Scotland Yard.

Μία καταπληκτική διασταύρωση μυστηρίου αλά Jane Eyre, φαντασίας αλά Pink Panther, κλισέ και σουρεαλισμός αλά Monty Python. Οι τέσσερις διάσημοι περφορμερ - Aitor Basauri, Stephen Kreiss, Petra Massey και Toby Park- συνδυάζουν φάρσα, παρωδία και εντυπωσιακά ειδικά εφέ στην απλή αγγλική γλώσσα. Ο Cal McCrystal είναι ο άνθρωπός πίσω από τους Spymonkey , που έγραψε και την μεγάλη τους επιτυχία Stiff που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο Total Theatre Award στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργο το 2002.

Υπάρχουν πολλά επίπεδα φάρσας και παρωδίας στην κωμωδία. Οι Spymonkey τα ξεπερνούν όλα! Το Cooped περνά στο σουρεαλισμό της παραίσθησης. Η παρωδία του γοτθικού ρομαντικού μυθιστορήματος είναι μόνο το περιτύλιγμα για το cast των τεσσάρων σπουδαίων κωμικών. Εκτός από το ξεκαρδιστικό κείμενο και τις έντονα κωμικές σκηνές το Cooped βασίζεται στους «τρελούς» του ηθοποιούς. Οι εξάρσεις της φαντασίας τους κυμαίνονται από Ρωσίδες Εβραίες μέχρι φασιανούς με remote control.

Η ιστορία της χίππυ υπηρέτριας που υποκύπτει στον κόμη του αρχοντικού διακωμωδεί τις ταινίες τρόμου του Vincent Price και τα cartoon Scooby Doo , Where are You.

Οι Spymonkey μόλις τελείωσαν μετά από ενάμιση χρόνο θριάμβου την παράσταση ZUMANITY του CIRQUE DU SOLEIL στο New York Theatre του Λας Βέγκας.


Παίζουν : Aitor Basauri (Ισπανία),Stephan Kreiss (Γερμανία), Petra Massey (Ηνωμένο Βασίλειο), Toby Park (Ηνωμένο Βασίλειο)

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία :
Cal McCrystal Συγγραφείς : Cal McCrystal & The Company
Πρωτότυπη Μουσική : Toby Park & Neil Filby
Χορογραφία : Letitia Thackeray
Tεχνική Υποστήριξη: Petter Skramstad
Παραγωγή - σκηνοθεσία - εγγραφή video: Lorna Heavey, James Nutt, Zoe Bywater

Παραστάσεις: Από Παρασκευή 13 Ιανουαρίου μέχρι Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2006

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :

Δευτέρα : Αργία
Τρίτη : Αργία
Τετάρτη : 21.00
Πέμπτη : 21.00
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00, 23.00
Κυριακή : 21.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Πλατεία : 25 €
Παιδικό - Φοιτητικό Πλατεία : 20 €
Εξώστης : 20 €
Παιδικό - Φοιτητικό Εξώστης : 15 €

Το παιδικό εισιτήριο αναφέρεται σε παιδιά έως 12 ετών