ΣΦΕΝΤΟΝΑ 2005-06: Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ανδρεάτος, Καίτη Κουλιά, Μιχάλης Τζουγανάκης (**)

28.12.2005
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Με τραγούδια για τη θάλασσα ξεκινά αυτό το πρόγραμμα (ναι, μικρέ μου, η θάλασσα υπάρχει ΚΑΙ το χειμώνα). Ένα πρόγραμμα που ταξιδεύει ήσυχα και όμορφα πάνω στα ταραγμένα νερά της Αθηναϊκής νύχτας κι έχει στο τιμόνι πέντε καλλίφωνους καλλιτέχνες, αυτό κι αν είναι "είδηση" φέτος. Το μόνο πρόβλημα που είχα την Κυριακή που πήγα ήταν το κοινό το οποίο αποτελούσε μια τοπική της Νέας Δημοκρατίας. Το γλεντάει φέτος η ΝΔ. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που έπεσα πάνω σε εκδήλωση του κυβερνώντος το οποίο δεν ξέρω γιατί τρέχει από ξενυχτάδικο σε ξενυχτάδικο αφού δεν το έχω δει ποτέ να διασκεδάζει. Πάω όμως πίσω στο πρόγραμμα γιατί αν αρχίσω τις περιγραφές για τις υπέρβαρες κυρίες που κυκλοφορούν με Barcode στο μέτωπο και τους σε άγρυπνο κώμα τελούντες κυρίους που κάθονται και κάθονται στην πλατεία δε θα τελειώσουμε ποτέ.
ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-82.53.991-2
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Αλεξάνδρας 22
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη-Κυριακή
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 23:00 & 21:30 τις Κυριακές

ΤΙΜΕΣ
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Φιάλη Ουίσκι/4 άτομα: 160 ευρώ (κομπλέ)
Φιάλη κρασί/2 άτομα: 80 ευρώ (κομπλέ)

Ήμουν κι εγώ εκεί...
Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και αυτό μάλλον σε κάλο του βγήκε (ως προς την άνευ λακκουβών ροή του) αν και θα περίμενα περισσότερα "ξαφνιάσματα" σε επίπεδο επιλογής τραγουδιών.
Να μην γκρινιάζω όμως, το πρόγραμμα ρέει ευχάριστα, είναι για όλη την οικογένεια, περιέχει μια μεγάλη ποικιλία τραγουδιών (από παραδοσιακά και έντεχνα μέχρι πολλά λαϊκά, φυσικά, και γενικώς όμορφα).
"Να μας πάρεις μακριά να μας πας στα πέρα μέρη φύσα θάλασσα πλατιά φύσα αγέρι φύσα αγέρι"
Η Καίτη Κουλλιά με τη λεπτή "νησιώτικη" φωνή της, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο πιο τζαζεμένος λαουτιέρης που κυκλοφορεί εκτός Κρήτης (διότι εντός Κρήτης κυκλοφορούν πολλοί), και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τη δυνατή και καθαρή λαϊκή φωνή του κάνουν μια καλή εισαγωγή μια ώρας περίπου μέχρι την εμφάνιση της Γλυκερίας.
"Και σε περιμένω, τσιγάρο αναμμένο".
Ακολουθεί η Πίτσα Παπαδοπούλου με το "Με τελείωσες κι ας γινόμουνα για σένα μια ζωή θυσία" και μετά εμφανίζονται και οι δυο μαζί και λένε διάφορα ντουέτα από καλά λαϊκά τραγούδια.
Ακολουθούν νησιώτικα με την Καίτη Κουλλιά
"Πότε θ' ανοίξουμε πανιά
να κάτσω στο τιμόνι
να δω της Λέρος τα βουνά
να μου διαβούν οι πόνοι"

(και μία πρόσκληση στο κοινό να χορέψει και να μη λυπάται τα παπούτσια του, η οποία δεν κατάφερε να ξεκολλήσει τους.. επαγρυπνούντες από τα μετερίζια τους) και λαϊκά με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο ο οποίος κατάφερε το "Θαύμα": να κάνει μια σειρά από δεκαεξαβάλβιδες κυρίες να σηκωθούν με το που άκουσαν το
"Πού να 'ναι τέτοια ώρα η αγάπη μου
Και λείπει όλη νύχτα απ' το κρεβάτι μου"

γεγονός που με γέμισε απορίες, εννοείται.
Το πρόγραμμα είναι μεγάλο και περιέχει πάαρα πολλά.. ανεβαστικά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που μπορούν και λιπόθυμο να σηκώσουν να χορέψει.
Περιέχει επίσης και το γνωστό "Βασιλική τον έρωτα πολύ βαρύ τον πήρες", τραγούδι το οποίο επίσης ξεσήκωσε τις ΝουΔοκυρίες που παραλίγο να σπάσουν τα τακούνια τους από το dance fever.
Μετά όμως βγήκε ο Μιχάλης Τζουγανάκης κι έπαιξε κάτι πολύ εξωστρεφή και heavy metal κομμάτια στο λαούτο οπότε αποσοβήθηκε το μοιραίο.. .

Τελικά αξίζει να πάω;
Γιατί όχι;
Μην ακούς που προσπαθώ να λίγο "διασκεδάσω" τις εντυπώσεις λόγω συγκεκριμένου κοινού..
Το πρόγραμμα είναι συμπαθητικό και ευχάριστο και με λίγο ενθουσιασμό από την πλατεία μπορεί να ανάψει και να κορώσει.

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]