Γαλάζια Hytra: Δείπνο με θέα

30.06.2009
Φέτος επέστρεψε στη «φυσική» της θέση, πάνω στο κύμα, σε ένα ειδυλλιακό σημείο του Αστέρα, στις αίθουσες και στη βεράντα του Westin Athens.

Από τον ΝΙΚΟ ΜΑΟΥΝΗ

Eίναι ένα από τα τρία εστιατόρια του Astir Palace Βουλιαγμένης, μαζί με το εξωτικό «Nobu» και το προσανατολισμένο προς το κρέας «The Grill Room».

Ο Αστέρας είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της παραλιακής το οποίο, μέσα σε μια αίθουσα κοσμοπολίτικη, με άνετα τραπέζια και καλαίσθητο καλοκαιρινό διάκοσμο, φιλοξενεί τη Hytra.

Φυσικά, η καλοκαιρινή μαγεία είναι η βεράντα της με θέα στον κόλπο. Γευστικά η Hytra βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της. Η σφιχτοδεμένη ομάδα με τον Νίκο Καραθάνο επικεφαλής της κουζίνας είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Το δεύτερο είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες. Εμείς, όμως, θα προσθέσουμε και την υψηλή τεχνική, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ξεκινήσαμε με ένα amuse-bouche αφρό χοιρινού με καρπάτσιο μπακαλιάρου, που η νοστιμιά του μας έδωσε το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει.

Στα πρώτα, ένας μοντέρνος μουσακάς με αφρό ντομάτας «έκλεψε» λίγο την παράσταση από τις νοστιμότατες και «ζωντανές» καραβίδες με εσπεριδοειδή, το εμπνευσμένο σκουμπρί με μους από μαυρομάτικα φασόλια και τα χτένια με σταμναγκάθι. Στα κύρια, το μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του ήταν πιάτο για πολλά αστέρια.

Το κοκοράκι, ως δεύτερο κύριο, είχε γίνει τσιπς με μια απολαυστικά τραγανή πέτσα συνοδευόμενο από μια εξαιρετική μπεαρνέζ. Παράδειγμα υψηλής εκτέλεσης ήταν και η σφυρίδα με αλμυρίκια, σπανάκι, βινεγκρέτ, τρούφα και σος από γαρίδα και αρμπαρόριζα. Από τα γλυκά, ξεχωρίζει ο αραβικής έμπνευσης μπακλαβάς: Ενα ιδανικό τελείωμα.

Γαλάζια Hytra: Ξενοδοχείο Westin Athens, Astir Palace, Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, τηλ. 210-8902000. Κυριακή κλειστά. Το άτομο €60-75.