Ινδική τέχνη στο Πολιτεία

26.04.2006
Την Τρίτη 2 Μαΐου και για 3 μόνο παραστάσεις θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε πολυβραβευμένους performers δραματικών τεχνών της Νότιας Ινδίας, στο θέατρο Πολιτεία. Οι πιο καταξιωμένοι ερμηνευτές του είδους θα παρουσιάσουν Κατακάλι, Μοχινιγιάταμ, Μπαρατανάτιαμ και Κουτσιπούντι, ενώ παράλληλα θα διδάξουν την τέχνη τους σε σχετικά workshops και θα προσκαλέσουν το κοινό σε μια επίδειξη του εντυπωσιακού τους μακιγιάζ.
Την Τρίτη 2 Μαΐου και για 3 μόνο παραστάσεις θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε πολυβραβευμένους performers δραματικών τεχνών της Νότιας Ινδίας. Οι πιο καταξιωμένοι ερμηνευτές του είδους, που ταξιδεύοντας τον κόσμο μαγνητίζουν με τις μεγαλοπρεπείς τους παραστάσεις το βλέμμα του διεθνούς κοινού, θα παρουσιάσουν Κατακάλι, Μοχινιγιάταμ, Μπαρατανάτιαμ και Κουτσιπούντι, ενώ παράλληλα θα διδάξουν την τέχνη τους σε σχετικά workshops και θα προσκαλέσουν το κοινό σε μια επίδειξη του εντυπωσιακού τους μακιγιάζ.

Παραστάσεις
Πού: Θέατρο Πολιτεία
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Πότε: 2/5 στις 21.30, 5/5 στις 21.30 και 6/5 στις 21.30 (αποκλειστικά την Τρίτη από τις 19.00 οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μακιγιάζ των ερμηνευτών και να διδαχθούν τη σύνθετη τέχνη της μεταμφίεσης)
Εισιτήρια: 20 €, φοιτητικό 15 €

Ο Καλαμάνταλαμ Κ. Μ. Τζον (έχει διατελέσει διευθυντής της μεγαλύτερης σχολής παραστατικών τεχνών της Κεράλα) θα ερμηνεύσει Κατακάλι, τον παγκόσμιας φήμης, 500χρονο κλασικό χορό, που συνδυάζει στοιχεία μπαλέτου, όπερας, μεταμφίεσης, πολεμικών τεχνών και παντομίμας. Η ιστορία που θα παρουσίασει είναι εμπνευσμένη από το Μαχαμπχαράτα.
Η Καλαταραμγκίνι Μέρι Τζον (από τις πιο γνωστές και πολυτάλαντες performers Μοχινιγιάταμ) θα ερμηνεύσει Μοχινιγιάταμ που σημαίνει "χορός της σαγήνης" και Κουτσιπούντι, τη δραματική φόρμα που γεννήθηκε μέσα σε μικρά, απομονωμένα χωριά των Βραχμάνων, σε μια ιστορία του Κρίσνα.
Η Καλαταραμγκίνι Ρούμπι Τζον θα ερμηνεύσει Μπαρατανάτιαμ, το "χορό της φωτιάς", μια μυστικιστική εκδήλωση του μεταφυσικού στοιχείου της φωτιάς στο ανθρώπινο σώμα, σε μια ιστορία από το Ραμαγιάνα.

Workshops
Από την Τρίτη 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 6 Μαΐου, θα γίνουν σεμινάρια δραματικών τεχνών Νότιας Ινδίας και καλλιτεχνικό μασάζ από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές του είδους. Απευθύνονται σε χορευτές, performers, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ανθρώπους που απολαμβάνουν την έντονη άσκηση. Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση σπουδών.

Κατακάλι: Ο Καλαμάνταλαμ Κ. Μ. Τζον θα διδάξει Κατακάλι, που συνδυάζει μπαλέτο, όπερα, μεταμφίεση, πολεμικές τέχνες, παντομίμα.
Ημέρες & Ώρες: 2 - 6/5, 10.30 - 12.30

Μοχινιγιάταμ: Η Καλαταραμγκίνι Μέρι Τζον θα διδάξει το χορό Μοχινιγιάταμ, που αποδίδει όλες τις εκφάνσεις της γυναικείας αγάπης.
Ημέρες & Ώρες: 2 - 6/5, 16.30 - 18.30

Περιεχόμενα workshop
Ασκήσεις σώματος (Mayurapadavukal), Χειρονομίες (Mudras), Εκφράσεις προσώπου (Navarasam), Ασκήσεις ματιών (Kannusadakam), Βήμα (Kalusadakam), Ρυθμός (Talam), Χορευτικά (Kalasha). Επίσης διδάσκονται χορογραφία, γλώσσα σώματος, συγχρονισμός, αναπνοές, θεατρικές και χορευτικές κινήσεις.
Τιμή: 120 € για το κάθε σεμινάριο, 200 € για τα δύο σεμινάρια.

Καλλιτεχνικό Μασάζ
Για ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες, performers. Ειδική χειροπρακτική που στοχεύει στην ομορφιά, τη γενική υγεία του σώματος, την ένταση, την κυκλοφορία του αίματος, την ευλυγισία, την αντοχή και τη μείωση του λίπους.
Διάρκεια Μασάζ: 45’
Από 2 - 6/5, πρωινές ώρες, με ραντεβού.
Τιμή: 40 €

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τα σεμινάρια: 210 3254880