Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του "Ευγένιου" στο Ανεσις

15.07.2009
Στη Β’ Σκηνή τoυ θεάτρου Ανεσις θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για τη θεατρική σεζόν 2009 ? 2010 το έργο του Frank MacGuinness «Ευγένιος» («Τhere Came a Gypsy Riding»), σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με τον Γιώργο Κέντρο και την Αθηνά Τσιλήρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Στη Β’ Σκηνή τoυ θεάτρου Ανεσις θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για τη θεατρική σεζόν 2009 - 2010 το έργο του Frank MacGuinness «Ευγένιος» («Τhere Came a Gypsy Riding»), σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με τον Γιώργο Κέντρο και την Αθηνά Τσιλήρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μια οικογένεια. Δύο γονείς (Γιώργος Κέντρος - Αθηνά Τσιλήρα) και δύο παιδιά (Γιώργος Νανούρης - Μαρλέν Σαΐτη). Συναντιούνται στο εξοχικό τους σπίτι να γιορτάσουν τα εικοστά - πρώτα γενέθλια του μικρότερου γιου που αυτοκτόνησε δύο χρόνια πριν. Μια μακρινή Ξαδέλφη (Χριστίνα Κουτσουδάκη). Η απόγνωσή της παραπαίει ανάμεσα στην τρέλα και τη σοφία. Φέρνει στην οικογένεια ένα δώρο. Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του αυτόχειρα Ευγένιου. Το φύλαγε δύο χρόνια, από τότε που βρήκε το ξέπνοο -δηλητηριασμένο από αλκοόλ, χάπια και συναισθήματα-παιδί στην παραλία.
Και η λεπτή, εύθραυστη επιφάνεια σπάει. Μόνη οδός η κάθαρση.
Η τραγικότητα καθρεφτίζεται στην παράλογη φύση της και αυτοαναιρείται. Προκαλεί το γέλιο του αυτονόητου. Η παρουσία γίνεται απουσία, η τραγωδία γίνεται κωμωδία και τούμπαλιν. Γελάς και κλαις γιατί είσαι άνθρωπος....

Ο συγγραφέας με την Ιρλανδική ψυχή συνθέτει μια ιστορία τσεχοφικής ατμόσφαιρας, θέτοντας ξανά το αιώνιο πρόβλημα του ανθρώποϋ: Τη διαχείριση της θνητότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Θανάσης Καραγκούνης-Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Γιώργος Σεπτέβρης
Τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογράφος Παράστασης: Μαρία Μόσχου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Γιώργος Κέντρος, Αθηνά Τσιλήρα, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Γιώργος Νανούρης, Μαρλέν Σαΐτη