Λυσιστράτη ο Καρακατσάνης

29.07.2009
Ο Θύμιος Καρακατσάνης υποδύεται τη Λυσιστράτη στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης υποδύεται τη Λυσιστράτη στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Η παραγωγή θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Μαρούσι και την Πέμπτη 30 στο Θέατρο Πέτρας. Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι αυτό να χαρακτηριστεί ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης...

Η «Λυσιστράτη» από την άποψη της συνθετικής τελειότητας και της ισορροπίας μέσων και σκοπού μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Η σκηνή του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρρίνης - Κινησία, της λιποψυχίας των ανταρτισσών και στο τέλος η θαυμαστή νουθεσία της Λυσιστράτης προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες είναι από τα πιο αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού λόγου.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, τα σκηνικά-κοστούμια η Ρένα Γεωργιάδου, τις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου και τη μουσική ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Στάθης Ψάλτης, Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Στάθης Κακαβάς, Χάρης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Ελευθερία Ευθυμιάτου κ.ά.