«Ιερά Τέρατα» στο θέατρο Αλμα

13.09.2006
Tο αριστούργημα του Ζαν Κοκτώ, «Ιερά Τέρατα» θα παρουσιάσει το Θέατρο «Άλμα» το φετινό χειμώνα, σε σκηνοθεσία ? διασκευή Γιάννη Μόσχου, μετάφραση Λήδας Γαλανού και την Κατερίνα Μαραγκού στο ρόλο της Έστερ.

Tο αριστούργημα του Ζαν Κοκτώ, «Ιερά Τέρατα» θα παρουσιάσει το Θέατρο «Άλμα» το φετινό χειμώνα, σε σκηνοθεσία - διασκευή Γιάννη Μόσχου, μετάφραση Λήδας Γαλανού και την Κατερίνα Μαραγκού στο ρόλο της Έστερ.

Ο Κοκτώ μας παρουσιάζει μια πρωταγωνίστρια -ένα «ιερό τέρας» του θεάτρου- να δέχεται μετά το τέλος μιας παράστασης, στο θέατρό της, την επίσκεψη μιας νεαρής ηθοποιού. Αρχικά η νεαρή δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια της και στην συνέχεια ισχυρίζεται πως είναι ερωμένη του συζύγου της - ενός μεγάλου πρωταγωνιστή, ενός επίσης «ιερού τέρατος» της σκηνής. Η πρωταγωνίστρια ακούει κατάπληκτη την αποκάλυψη της κοπέλας θεωρώντας ως τότε πως είχε τον ιδανικό γάμο και αποφασίζει να φέρει αντιμέτωπο το σύζυγό της με την κοπέλα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο σύζυγος αρνείται πως υπήρξαν εραστές και η πρωταγωνίστρια θέλοντας να δοκιμάσει την αλήθεια του γάμου τους και της αγάπης τους εγκαθιστά την νεαρή στο σπίτι τους. Το τρίγωνο που θα δημιουργηθεί θα πυροδοτήσει ισχυρές αναταράξεις και θα δοκιμάσει μέχρις εσχάτων την σχέση του ζευγαριού.

Το έργο, σύγχρονο όσο ποτέ έχει διασκευαστεί από τον σκηνοθέτη και έχει μεταφερθεί στο σήμερα, ακολουθώντας και την επιθυμία του Κοκτώ στην εισαγωγή του έργου, ο οποίος ζητάει από όσους το ανεβάσουν στο μέλλον να μην έχει τίποτα το παρελθοντολογικό, τίποτα το γραφικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Λήδα Γαλανού
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Μουσική- Ήχοι: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φρύνη Λάλλα
Βοηθός σκηνογράφου: Μυρτώ Αναστασοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κατερίνα Μαραγκού, Νίκος Αρβανίτης, Υβόνη Μαλτέζου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Δανάη Σκιάδη, Κωστής Καλλιβρετάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ