Ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ στις Kalfayan

18.09.2009
Την ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ παρουσιάζουν οι Kalfayan Galleries από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί πως ο χώρος μετατρέπεται για τους σκοπούς της έκθεσης σε ‘ανοιχτό βιβλίο’.
Την ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ παρουσιάζουν οι Kalfayan Galleries από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί πως ο χώρος μετατρέπεται για τους σκοπούς της έκθεσης σε ‘ανοιχτό βιβλίο’.

Τα λεπτομερή σχέδια του Αντώνη Ντόνεφ ξεδιπλώνονται πάνω σε αποκόμματα εφημερίδων, σελίδες από βιβλία, λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες, παρουσιάζοντας μια αυστηρά προσωπική θεώρηση της Γνώσης. Ο δαιδαλώδης χαρακτήρας της εικονογραφίας και ο καλλιγραφικός τρόπος σχεδίου προσδίδουν στα έργα του εξαιρετικό δυναμισμό και πολυεπίπεδη δυνατότητα ερμηνείας.Τα στοιχεία αυτά προβάλλουν, συνειδητά ή ασυνείδητα μέσα από τα πολύπλοκα ζωγραφικά μοτίβα πάνω στην επιφάνεια των τυπωμένων σελίδων. Τα σχέδια του Ντόνεφ δημιουργούν παλίμψηστα που κρύβουν αλλεπάλληλα επίπεδα ιστοριών, ένα παράλληλο σύμπαν συμπυκνωμένης γνώσης και πληροφορίας, η ερμηνεία των οποίων έγκειται κάθε φορά στην προσωπική ανάγνωση του θεατή.

Ο Αντώνης Ντόνεφ γεννήθηκε το 1978. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ) και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και το 2005 ήταν μεταξύ των έξι αριστούχων αποφοίτων της ΑΣΚΤ οι οποίοι βραβεύτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος "Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών - Eurobank Private Banking". To 2009 o Ντόνεφ έλαβε μέρος στην έκθεση "Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα ΙΙΙ"στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Info
Τι:
Ατομική έκθεση Αντώνη Ντόνεφ
Που: Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Πότε: 6 Οκτωβρίου -14 Nοεμβρίου 2009

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα και Σάββατο: 10.00 - 15.00
Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 - 20.00

Εγκαίνια: Τρίτη 6 Οκτωβρίου, 20.00-22.00