Joe Satriani στο Gagarin Open Air!

12.07.2007
Το Gagarin Open Air Festival κατεβάζει αυλαία με την εμφάνιση του Joe Satriani, ενός αληθινού βιρτουόζου της κιθάρας, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας -πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη- για μια μοναδική συναυλία.
Πότε: Τετάρτη 11 Ιουλίου
Τι: Joe Satriani + Firewind
Προπώληση: 30 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 35 ευρώ
Ταμείο: 40 ευρώ
Που: Γήπεδο του Baseball, στις Εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακινήτων, στο Ελληνικό (δίπλα στο παλιό Δυτικό αεροδρόμιο -της Ολυμπιακής-, στην περιοχή Αγ. Κοσμά)

Αυτοί που έχουν κερδίσει από μία ΜΟΝΗ πρόσκληση για τη συναυλία είναι:
Ειρήνη Κετικίδη, Ματθαίος Πετρόπουλος, Ηλέκτρα Διακολαμπριανού, Οδυσσέας Μανουσέλης, Μακρής Γεώργιος
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το Γήπεδο του Baseball. αφού πρώτα επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το Gagarin Open Air Festival κατεβάζει αυλαία με την εμφάνιση του Joe Satriani, ενός αληθινού βιρτουόζου της κιθάρας, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας -πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη- για μια μοναδική συναυλία. Με επιρροές από τον Jimi Hendrix, τον Jimi Page και τον Jeff Beck, ο Satriani άνοιξε νέους δρόμους για την instrumental μουσική με το περίφημο ντεμπούτο album του, "Not Of This Earth", το 1986.

Οι εκπληκτικές ικανότητές του στην κιθάρα είχαν ως αποτέλεσμα τη συνεργασία του με πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Mick Jagger, o Steve Vai, o John Petrucci, o Yngwie Malmsteen και ο Robert Fripp. Παράλληλα, είναι και ο εμπνευστής των G3 Jam Concerts, του γνωστότερου ετήσιου event για δεξιοτέχνες της κιθάρας.
Έρχεται στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές του ένα νέο album, το "Super Colossal", στο οποίο αποδεικνύει για ποιο λόγο θεωρείται μία αληθινή ιδιοφυία της κιθάρας...

Μαζί του, θα εμφανιστούν οι Firewind, μία σπουδαία μπάντα του μελωδικού power metal από την Ελλάδα, οι οποίοι - με front man τον εκπληκτικό κιθαρίστα Gus G - έχουν δει το όνομά τους να ακούγεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.