Ο λαβύρινθος Butoh Dance Solo

16.11.2007
Την παράσταση "Ο λαβύρινθος" χορογραφεί και ερμηνεύει η Σοφί Ουτέν, για τρεις παραστάσεις στο Booze Cooperativa...
Τι: Χοροθεατρική Παράσταση "Ο Λαβύρινθος"
Που: Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Τηλ. 210 3240944)
Πότε: Για τρεις παραστάσεις: 16 Παρασκευή (Πρεμιέρα), 17 Σάββατο και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007, Ώρες παραστάσεων: 21:00 μμ.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Χορογραφία, ερμηνεία: Σοφί Ουτέν
Μουσική: Νίκος Κυριαζόπουλος
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Αποσπάσματα από το «Πως είναι» του Σάμουελ Μπέκετ
Παραγωγή: Θέατρο του ανθρώπου που περπατά
 
Ο χορός μπούτο αφηγείται τη σκοτεινή πλευρά του σώματος. Γεννήθηκε από την επανάσταση του σώματος στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Το σώμα, ατελές και παραπέον, καλεί τη μητέρα-γη, τους προγόνους του, χορεύει το χάος του κόσμου.

Την παράσταση "Ο λαβύρινθος" χορογραφεί και ερμηνεύει η Σοφί Ουτέν. Γεννήθηκε στη Γαλλία και ζει στο Παρίσι. Αφού σπούδασε πολιτικές, οικονομικές επιστήμες και φιλοσοφία πραγματοποίησε έρευνα στο Ινστιτούτο Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και των Τεχνικών διδάσκοντας παράλληλα στην Κεντρική Σχολή του Παρισιού.

Συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα ανοιχτής εκπαίδευσης του Πασιόν Τεάτρ [www.passion-theatre.org] πάνω στον ποιητικό λόγο του κοινού. Το 2004 εντάσσεται στην ομάδα Ενσιντάν Μεμοράμπλ [www.incidentsmemorables.org] του Ζ. Γκανιερέ, που δίνει έμφαση στη χρήση οπτιακουστικών μέσων. Επιμελητής κειμένων και βοηθός σκηνοθέτη στο La Pluralité des mondes του Ζ. Ρουμπό (Κρατικό Θέατρο της Μουλούζ), όπου και είναι υπεύθυνη των παιδαγωγικών προγραμμάτων (Fotobot). Συμμετέχει στο δίκτυο Didascalie ενώ είναι καλλιτεχνική συνεργάτης στη σκηνοθεσία έργων όπερας του Σ. Μπράουνσβαïγκ (Όπερα Λυόν και Ρουέν).

Παρακολούθησε Σωματικό Θέατρο και Τραγούδι (Λεκόκ, Θέατρο Ντουλιέρ, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι> "Οι πηγές των τεχνικών") και χορό Μπούτο (Ατ. Τακενούσι, Γιούκ. Ότα, Γιούμ. Φουζιτάνι). Συμμετέχει, είτε παίζοντας είτε χορεύοντας στα: Les Ballades originaires d’Aloual et Pascal Arbeille (Théâtre du Lierre), Echos (Théâtre du Temps) και σε περφόρμανς Μπούτο του Ατ Τακενούσι (place Beaubourg, Théâtre de Verre).

Μαζί με την Σιλβέν Γκιγιό ιδρύουν το Θέατρο του ανθρώπου που περπατά - Théâtre de l’homme qui marche - και συσκηνοθετούν την Ανδρομάχη του Ρακίνα (Ρόλος της Ανδρομάχης) [www.homme-qui-marche.org].