Γκαλερότσαρκα στην 16η ART-ATHINA

14.04.2010
To πανόραμα της ελληνικής τέχνης κι άλλων δέκα χωρών θα στηθεί και φέτος στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (γήπεδο Τάε Κβον Ντο), το οποίο πέρυσι αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για την Art Athina, η οποία κατά γενική ομολογία είχε επιτυχία.

Μετά την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη 15η ART-ATHINA τον περασμένο Μάιο, η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης επιστρέφει με τη 16η διοργάνωση της, η οποία θα πραγματοποιηθεί 13 - 16 Μαΐου 2010, συγκεντρώνοντας έργα 300 και πάνω καλλιτεχνών, στα περίπτερα 58 συνολικά γκαλερί από 11 χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία.

Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART-ATHINA φιλοξενείται στην παραλία της Αθήνας, στο κλειστό γήπεδο TaeKwonDo των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Φαληρικό Δέλτα, ιδανικό τόπο συνάντησης για εμπόρους σύγχρονης τέχνης, καλλιτέχνες, συλλέκτες, επιμελητές και γκαλερί.

Φέτος, η χώρα μας εκπροσωπείται με 37 γκαλερί και για πρώτη φορά στα χρονικά συμμετέχει η «Bernier/ Eliades», μετά από χρόνια η Ρεβέκκα Καμχή, αλλά παραμένει αρνητική η κολωνακιώτικη Ζουμπουλάκη. Από το εξωτερικό κάποιες γκαλερί κάνουν παρθενική εμφάνιση, όπως η «Cardi Black Box» (Μιλάνο) και η «Fabio Tiboni» (Μπολόνια).

Η εγχώρια σκηνή θα πλαισιωθεί από περίπτερα 42 φορέων που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη, ανάμεσά τους το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, το Έθνικό Θέατρο - Κοινή Θέα, το ΚΜΣΤ και το Μακεδονικό Μουσείο, όχι όμως και το ΕΜΣΤ, το Μουσείο Μπενάκη, οι εκδόσεις «Μέλισσα», «Άγρα» κ.ά., το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ.ά.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει μια πρωτότυπη έκθεση, «Βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες», με βιβλία -έργα τέχνης τα ίδια- Ελλήνων καλλιτεχνών, αναπτυγμένα γύρω από μια ιδέα, μια εμμονή ή αφηγήσεις εικαστικών κειμένων. Η επιμελήτρια Μαρία Αγγελή έχει συγκεντρώσει τέτοια βιβλία-έργα των Ακριθάκη, Αληθεινού, Αντωνίτση, Αντωνάκου, Ζαχαριουδάκη, Κοντού, Μεϊμάρογλου, Τσουμπλέκα, Χατζημιχάλη, Χάρου κ.ά.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το Ιδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου, μέσω των επάθλων του σε νέους καλλιτέχνες. Τέλος, φέτος η ART-ATHINA πάει στο attica! Το μεγάλο πολυκατάστημα εμπνέεται από την τέχνη και δημιουργεί μία αποκλειστική βιτρίνα με θέμα την έκθεση σύγχρονης τέχνης ART-ATHINA. Από τις 26 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου, η μόδα και η τέχνη συναντιούνται σε ένα μοναδικό window display.

ART-ATHINA 2010
ΠΟΤΕ: 13 - 16 Μαΐου 2010
ΠΟΥ: Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2, 17561 Π. Φάληρο
Ώρες λειτουργίας:
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Μαΐου, 8 μ.μ. (είσοδος μόνο με προσκλήσεις)
Παρασκευή 14 Μαΐου - Κυριακή 16 Μαΐου: 12-9 μ.μ.
Εισιτήριο:
Γενική είσοδος: 10,00 €
Μειωμένο: 5,00 € (μαθητές, φοιτητές, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και άτομα άνω των 60 ετών). www.art-athina.gr

X.Tσατσαράγκου