«Σφυράκι» για τα χρυσά της Χριστίνας Ωνάση

14.04.2008
Σε δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 11 Ιουνίου και οργανώνει ο οίκος Κρίστις θα βρουν νέο αγοραστή μια σειρά περίτεχνων και πανάκριβων κοσμημάτων που κάποτε ανήκαν στη Χριστίνα Ωνάση.
Σε δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 11 Ιουνίου και οργανώνει ο οίκος Κρίστις θα βρουν νέο αγοραστή μια σειρά περίτεχνων και πανάκριβων κοσμημάτων που κάποτε ανήκαν στη Χριστίνα Ωνάση.

Η προς πώληση συλλογή περιλαμβάνει 40 κοσμήματα. Το εντυπωσιακότερο από αυτά είναι ένα διαμάντι 38 καρατίων, το οποίο η Χριστίνα φορούσε κρεμασμένο από ένα διαμαντένιο κολιέ. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο ακουμπά το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Δύο ακόμα σημαντικά αντικείμενα της συλλογής είναι ένας σπάνιος Βούδας που φέρει την υπογραφή του περιώνυμου δημιουργού Καρλ Φαμπερζέ και η τιμή πώλησής του αναμένεται να «φτάσει» τα 500.000 ευρώ, όπως επίσης και ένα διαμαντένιο περιδέραιο φτιαγμένο από τον Χάρι Ουίνστον, που η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.

Η δημοπρασία έχει εκτοξεύσει τη φαντασία των συλλεκτών αλλά και κάθε περίεργου στο άπειρο, μια και δεν έχει γνωστοποιηθεί από τους Κρίστις το όνομα του ανθρώπου που έθεσε σε «πορεία» δημοπρασίας τα προσωπικά αντικείμενα της Χριστίνας Ωνάση.

Είναι άραγε η κόρη της Αθηνά, σήμερα παντρεμένη με τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή ιππασίας Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο; Αυτό δεν το επιβεβαιώνει κανένας.

Οι άνθρωποι του Κρίστις σε μια έξαρση εχεμύθειας κρατούν το όνομα του τροφοδότη τους, προς το παρόν, κρυφό. Πολλά από τα κομμάτια της Χριστίνας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών στις 19 Νοεμβρίου του 1988 στο Μπουένος Αϊρες και το καλοκαίρι θ αλλάξουν κάτοχο, λογικά θα είχαν υψηλή συναισθηματική αξία για την οικογένεια Ωνάση.

Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, πατέρας της Χριστίνας, είχε σε περίοπτη θέση εντός της θαλαμηγού του «Χριστίνα» τον Βούδα του Καρλ Φαμπερζέ, που σύντομα θα βρει νέο κάτοχο μετά τον κρότο που θ αφήσει το σφυρί του διάσημου αγγλικού οίκου δημοπρασιών. Οπως και να έχει, για μία ακόμα φορά το όνομα Ωνάσης συνδέεται με γεγονός που περικλείεται από μυστικοπάθεια και αναμένεται να κλέψει μέρος της θερινής μας επικαιρότητας.