Ευρώπη και Χόλιγουντ: καμία σχέση

11.01.2012
Η Έμιλι Γουότσον και η Καθλίν Κένεντι μιλούν στον Ορέστη Ανδρεαδάκη!

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε η Αγγλίδα Έμιλι Γουότσον (Δαμάζοντας τα Κύματα) όταν έφτασε στο γύρισμα της ταινίας Το Άλογο του Πολέμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ένας αληθινός στρατός από τεχνικούς ήταν παραταγμένος σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου, κάνοντας τη, συνηθισμένη σε χαμηλού προϋπολογισμού ευρωπαϊκές παραγωγές, Γουότσον να αναφωνήσει: "Το Χόλιγουντ έφτασε!".

Στην ταινία Το Άλογο του Πολέμου, ο νεαρός Άλμπερτ βλέπει το πολυαγαπημένο άλογό του, Τζόι, να φεύγει μαζί με τον αγγλικό στρατό, που οδεύει προς τις σκληρές μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τζόι θα περάσει από πολλούς ιδιοκτήτες, και ακόμη περισσότερους κινδύνους και περιπέτειες, αλλά πάντα θα προσπαθεί να γυρίσει πίσω στο σπίτι και τον Άλμπερτ, ο οποίος στο εν τω μεταξύ έχει μπει επίσης στο χάος της μάχης. Το Άλογο του Πολέμου βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Μάικλ Μορπούργκο, που κυκλοφόρησε το 1982 και δεν έχει μείνει παιδί στην Αγγλία που να μην το έχει διαβάσει, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε και στο θέατρο με ανάλογη επιτυχία.

Επικών διαστάσεων η ταινία, επική και η παραγωγή στα μάτια της ηθοποιού Έμιλι Γουότσον – που έχει κάνει το όνομά της σε ταινίες με προϋπολογισμό όσο κόστιζε…το κέιτερινγκ στο «Άλογο». Όταν όμως μετά ρώτησα την παραγωγό Καθλίν Κένεντι για το ίδιο θέμα, φάνηκε μάλλον συνηθισμένη σε τέτοιου είδους μεγαλεία…

Δείτε πιο πάνω τα αποσπάσματα για τα οποία σας μιλώ – αναλυτικότερες συνεντεύξεις όταν το «Άλογο του Πολέμου» βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου.

Ορέστης Ανδρεαδάκης