Ρίκι Τζερβέις: Πολύ μιλάς...

12.01.2012
Μήπως ο παρουσιαστής-σταρ δεν είναι τόσο κακό παιδί όσο νομίζει;

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Άγγλος κωμικός βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου: είχε ήδη παρουσιάσει τις Χρυσές Σφαίρες του 2010 θαμπώνοντας θεατές, παριστάμενους και οικοδεσπότες με το πνεύμα και το χιούμορ του, ενώ προετοιμαζόταν για την δεύτερη (και παροιμιώδη) φορά του. Μετά την επόμενη παρουσία του στο πόντιουμ των Χρυσών Σφαιρών του 2011, είχε καταφέρει να προσβάλει τις μισές διασημότητες που ήταν παρούσες, τις υπόλοιπες που παρακολουθούσαν από το σπίτι, αλλά και την ίδια την Ένωση των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, που τον είχε προσλάβει.

Ο τύπος τον έκραξε ανελέητα, η Ένωση τον απέλυσε δηλώνοντας πως δεν θα παρουσιάσει ξανά την τελετή της, ενώ ο ίδιος άρχισε να γκρινιάζει πως βρέθηκε στον απόπατο της χολιγουντιανής βιομηχανίας επειδή απλά είχε κάνει την δουλειά του ως κωμικός. Η δουλειά του περιλάμβανε πειράγματα στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για το ότι υπήρξε πρεζάκι και μεθύστακας, κράξιμο στην photoshop-heavy αφίσα του “Sex and the City 2” και πολλά πολλά ακόμη. Δεν θυμηθήκαμε όμως ένα χρόνο μετά να λογοκρίνουμε την κωμωδία του. Το απολαύσαμε; Προφανώς! Θέλαμε να επιστρέψει ως παρουσιαστής; Σαν τρελοί!

Τότε γιατί νιώθουμε ελαφρώς προδομένοι από τον Ρίκι; Γιατί υπάρχει μία αίσθηση πως ο κωμικός με τους κοφτερούς κυνόδοντες δεν είναι τόσο αιχμηρός όσο νομίζει; Μα επειδή όχι μόνο αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος με πρόσκληση του ίδιου του θύματος, αλλά έχει βαλθεί ντε και καλά να πείσει όλο τον κόσμο για τη ζημιά που πρόκειται να προξενήσει. Κάτι οι λίγο ντροπιαστικές δηλώσεις του για το πώς “το Χόλιγουντ τον τρέμει”, κάτι η παρουσία του στις προωθητικές αφίσες του NBC ως άλλος Βελζεβούλ με σκούρο γυαλί, πούρο και φλόγες στο φόντο, ο Τζερβέις θυμίζει αυτό τον καιρό τις κομπλεξικές διασημότητες που έκανε ρόμπα πέρυσι σε παγκόσμια αναμετάδοση.

Φυσικά, το γεγονός ότι κάλεσε τον (εμφανώς θυμωμένο στην περσινή τελετή) Τζόνι Ντεπ να εμφανιστεί σε κάμεο στην επερχόμενη σειρά του “Life’s Too Short” ή το ότι προσπάθησε να εξηγήσει τα αστεία της περσινής παρουσίασης στο Entertainment Weekly δεν βοηθάει πολύ την κατάσταση. Φαίνεται όμως πως και ο ίδιος ο Τζερβέις έχει παγιδευτεί σε ένα απίθανο δίλημμα: οι άνθρωποι που πέρσι ξεφτίλισες σε προσλαμβάνουν για να κάνεις το ίδιο - ή και χειρότερα- την επόμενη χρονιά. Πώς όμως θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου όταν σε έχει πληρώσει το ίδιο το χέρι που δάγκωσες; Και μήπως αυτή τη φορά -που η επίθεση είναι αναμενόμενη- το εφέ δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό;

Αυτό αναμένεται να αποδειχθεί την Κυριακή, αλλά μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι οι αληθινοί παρίες του Χόλιγουντ βρίσκονται στις παρυφές και όχι στην καρδιά του;

Φαίδρα Βόκαλη