Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί 3D

17.02.2012
O Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

Σίκουελ του εξίσου άθλιου “Ταξιδιού στο Κέντρο της Γης”, αυτό το “Ταξίδι” παρακολουθείται με ενδιαφέρον μονάχα αν κάποιος θέλει να ανακαλύψει πόσο κακά μπορούν να γίνουν τα οπτικά εφέ.

Και επειδή η πρώτη, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, ταινία δεν ήταν αρκετή, τα μεγάλα μυαλά του Χόλιγουντ θέλησαν να φέρουν ξανά στις (μεγάλες, δυστυχώς) οθόνες μας το κόνσεπτ του “Ταξιδιού”. Αυτή τη φορά, η φαντασία του Γάλλου συγγραφέα λεηλατείται μαζί με τα “Ταξίδια του Γκιούλιβερ” αλλά και το τηλεοπτικό “Lost” για να δημιουργηθεί ένα γελοιωδώς ψεύτικο, κενό ουσίας και χαρακτήρων φιλμ, με πολύ κακής ποιότητας γραφικά.

Σε αυτό, ο Τζος Χάτσερσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο αναζητά στο μυστηριώδες νησί τον παππού του, παρέα με τους απολαυστικά β’ διαλογής Λουίς Γκουσμάν και Βανέσα Χάτζενς. To 3D μονάχα επιτείνει το αισθητικό πρόβλημα, καθώς η διαφορά ανάμεσα στα σώματα των ηθοποιών και το ζωγραφιστό φόντο είναι τραγικά εμφανής (πιθανότατα φόρος τιμής στα πρώτα “Star Wars”; Δεν θα μάθουμε ποτέ). Oπως και να ‘χει, η συνύπαρξη των Ντουέιν Τζόνσον (στον ρόλο του πατριού) και Μάικλ Κέιν (ο παππούς) στο ίδιο φιλμικό σύμπαν δεν είναι το πιο σουρεαλιστικό στοιχείο της ταινίας - και αυτό μάλλον λέει πολλά.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ