Ghost Rider: Το Πνεύμα της Εκδίκησης

08.03.2012
Ο Τζόνι Μπλέιζ (Νίκολας Κέιτζ) παλεύει ακόμα με την προσωπική του κατάρα. Ταυτόχρονα, κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, όταν συμμαχεί με μια επαναστατική ομάδα μοναχών, με αρχηγό τον Μορό (Άιντρις Έλμπα) και στόχο τη σωτηρία ενός νεαρού αγοριού από το διάβολο. Ίσως όμως τελικά αυτή του η ενέργεια να τον λυτρώσει από την κατάρα του για πάντα.

Το βαρέλι στο οποίο έχει πέσει τα τελευταία χρόνια ο Νίκολας Κέιτζ φαίνεται να μην έχει πάτο, αφού ο alter-ego περίγελώς του που ακούει στο όνομα Ghost Rider επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με περισσότερα κακά εφέ και γελοίες ατάκες.

Tη στιγμή που οποιαδήποτε κουβέντα για τις υποκριτικές επιλογές του πάλαι ποτέ σούπερ σταρ Νίκολας Κέιτζ μοιάζει όχι μόνο κλισέ αλλά και παρωχημένη, το “Ghost Rider: Το Πνεύμα της Εκδίκησης”, μετά από μία σχετικά πετυχημένη εμπορικά γύρα στην Ευρώπη, έρχεται να στοιχειώσει τις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες.

Για τους μη εξοικειωμένους, o Nίκολας Κέιτζ επιστρέφει στον ρόλο του Τζόνι Μπλέιζ, ενός μοτοσυκλετιστή που πούλησε την ψυχή του στον Μεφιστοφελή και έκτοτε βασανίζεται από το δαιμονικό του alter-ego, τον Ghost Rider. Ο κλασικό χαρακτήρας της Marvel, σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας αντιμετωπίζει τον διάβολο αυτοπροσώπως.

Το γνωστό περουκίνι, το φλεγόμενο κρανία και τα μηχανοκίνητα ακροβατικά έχουν φυσικά την τιμητική τους, πάντα διανθισμένα με βαθυστόχαστες σοφίες περί της φύσης του κακού, αλλά και αστειάκια για το τι σημαίνει να κατουράς φωτιά. Την κινηματογραφική αυτή πανδαισία συμπληρώνουν ψηφιακά εφέ που μοιάζουν φτιαγμένα από πειραματιζόμενους 15χρονους και ένα εξίσου αστείο 3D.

Εάν δεν είστε πραγματικά αποφασισμένοι για μία camp εμπειρία με φετιχιστική εσάνς, μην το επιχειρήσετε.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ