Ένας Μεγάλος Έρωτας

14.06.2012
Ο Νίκι Φεράντε, γνωστός playboy κι ερασιτέχνης των τεχνών, συναντά την Τέρι ΜακΚέι στο υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο σχετίζονται με κάποιον άλλο. Μετά από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων επάνω στο πλοίο, γνωρίζονται καλύτερα. Συμφωνούν να συναντηθούν σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building, αν έχουν καταφέρει και οι δύο να έχουν τελειώσει τις σχέσεις τους.

Σούπερ κλασικό, σούπερ δακρύβρεχτο, σούπερ ρομαντικό, σούπερ κοπιαρισμένο και σούπερ γενικώς το «Ένας Μεγάλος Έρωτας» παραμένει μνημείο αποθέωσης για τον Κάρι Γκραντ και την Ντέμπορα Κερ στην πιο συναρπαστική ιστορία που αφηγήθηκε ποτέ κανείς για τη μοίρα, τα παιχνίδια της και την αποκαλυπτική πορεία προς την οποιαδήποτε πιθανή έννοια του «για πάντα μαζί».

Αν και χιλιοαντιγεγραμμένο πλέον, παραμένει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μελοδράματα του Χόλιγουντ και ταινία αναφοράς για πολλές ρομαντικές ταινίες που ακολούθησαν, και χρωστάει την όποια φρεσκάδα διατηρεί ακόμη στο πλούσιο σε διαλόγους σενάριο (αντίθετα με την τεμπέλικη σημερινή μόδα οι δύο ώριμοι ήρωες αναπτύσσουν αργά και πειστικά την σχέση τους) και στην αδιαμφισβήτητη χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές.

[Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ