Ο Ζαν Ρενό μιλά για τον περίεργο και μοναχικό «Jo»

27.02.2013
Το cinemag.gr εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τον Γάλλο ηθοποιό για την νέα σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, «Jo», η οποία προβάλλεται από σήμερα και κάθε Τετάρτη στο κανάλι FOX

Σε μια καριέρα που περιλαμβάνει ασυνήθιστες επιλογές και πολλές εναλλαγές από πρώτους σε δεύτερους ρόλους και αντίστροφα, ο Ζαν Ρενό έχει καταφέρει να παραμείνει απασχολημένος και αναγνωρίσιμος ως ένας από τους πιο αξιόπιστους και χαρακτηριστικούς Ευρωπαίους ηθοποιούς. Με το καινούριο του βήμα φαίνεται ότι είναι και επίκαιρος, ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει τις ενδιαφέρουσες ιστορίες, τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ να μετακομίζουν από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη.

Το αποτέλεσμα είναι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη μεγάλη ευρωπαϊκή παραγωγή «Jo», την αστυνομική σειρά που ακολουθεί τον επώνυμο χαρακτήρα, έναν βετεράνο ντετέκτιβ της γαλλικής αστυνομίας στην εξιχνίαση άγριων φόνων στο Παρίσι, με τη βοήθεια των συνεργατών του - ένας ρόλος που ο ίδιος ο Ρενό βοήθησε να δημιουργηθεί.

«Ο επικεφαλής της Atlantique Productions, Τάκης Καντίλης, ελληνικής καταγωγής μάλιστα, ήρθε και μου είπε ότι σκοπεύει να κάνει ένα πρότζεκτ διεθνές, κάτι πραγματικά μεγάλο. [...]», εξηγεί ο Ζαν Ρενό, μιλώντας μας την επόμενη μέρα της μεγάλης πρεμιέρας της σειράς στο Λονδίνο στο διεθνές δημοσιογραφικό junket που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της FOX. «Και έτσι σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και περίεργο! Συναντήθηκα με τον [σεναριογράφο] Ρενέ [Μπαλσέρ] και μιλήσαμε και διερωτηθήκαμε, ποιος είναι ο ήρωας; Και σιγά σιγά αναδύθηκε η σκιά ενός αστυνομικού, που είναι διαφορετικός, κάπως περίεργος.»

Έχοντας ένα ιδιαίτερα σκοτεινό παρελθόν και εμπειρία με τον εθισμό, ο Jo έχει αντισυμβατικές μεθόδους στις έρευνές του, που έρχονται σε αντιπαράθεση συχνά με τους ανωτέρους του, αλλά και την αγωνία να βοηθήσει την για χρόνια αποξενωμένη κόρη του από την παγίδα των ναρκωτικών. «Δεν ξέρεις ποιος είναι - δεν δείχνει το όπλο του όλη την ώρα αλλά υποφέρει όταν βλέπει αυτά που βλέπει. [...] Νομίζω αισθάνεται πολλή μοναξιά. Δεν θα σε κρίνει, δεν θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να σε μειώσει. Είναι απλά μοναχικός.»

Τα οκτώ επεισόδια της πρώτης σεζόν εξερευνούν τον εκκεντρικό αυτό αστυνομικό όσο αυτός έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες αινιγματικές υποθέσεις, κάθε μία από τις οποίες συνδέεται με ευρηματικό τρόπο με κάποιο διάσημο σημείο του Παρισιού. Στο σημερινό πρώτο επεισόδιο, ένας άνδρας βρίσκεται στραγγαλισμένος μπροστά από τη Νοτρ Νταμ. Τα αυτιά του έχουν τρυπηθεί και τα μάτια του είναι στραμμένα προς τη φιγούρα ενός αγγέλους πάνω στην εκκλησία, ο οποίος φυσά την τρομπέτα του για να ξυπνήσει τους νεκρούς για την Μέρα της Κρίσης. Ο Jo είναι ο μόνος που καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο τρόπος του δολοφόνου να δείξει ότι το θύμα δεν άξιζε το έλεος του Θεού...

Η σειρά «Jo» θα προβάλλεται αποκλειστικά στο κανάλι FOX κάθε Τετάρτη στις 21:30 - η μεγάλη πρεμιέρα είναι σήμερα Τετάρτη 27/2 στις 21:30.

Δείτε περισσότερα για τη σειρά στην επίσημη ελληνική ιστοσελίδα του FOX: www.fox-greece.gr/jo