Πατρίς Λεκόντ: «Αν δεν αισιοδοξούμε είμαστε χαμένοι»

22.04.2013
Η «Μπουτίκ για Αυτόχειρες», ένα 3D κινούμενο σχέδιο με άρωμα μαύρης κωμωδίας για έναν κόσμο στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, ήταν η ταινία λήξης του φετινού 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Το cinemag.gr μίλησε με τον σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ για την ταινία του, την κρίση και την ανάγκη της αισιοδοξίας. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε.

Ποια θα ήταν η μόνη ευδαιμονούσα επιχείρηση σε μια περίοδο κρίσης και συλλογικής κατάθλιψης; Αυτό ακριβώς αναρωτιέται ο Πατρίς Λεκόντ («Ο Εραστής της Κομμώτριας», «Ο Δήμος του Σεν Πιερ») και μας συστήνει την «Μπουτίκ για Αυτόχειρες», ένα 3D κινούμενο σχέδιο με άρωμα μαύρης κωμωδίας για έναν κόσμο στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, το οποίο έκλεισε το φετινό 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σε μια πόλη όπου όλοι οι κάτοικοι είναι δυστυχισμένοι και οι αυτοκτονίες δεν είναι παρά μια καθημερινή ρουτίνα, το μόνο μαγαζί που κάνει χρυσές δουλειές είναι η μπουτίκ της οικογένειας Τουβάς, η οποία πουλάει πατέντες αυτοκτονίας σε ανθρώπους που θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους. Τα προβλήματα, όμως, ξεκινούν όταν γεννιέται ο Άλαν, ο τρίτος γιος της οικογένειας, ο οποίος έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Αγαπάει τη ζωή, είναι χαρούμενος και θέλει να κάνει τους άλλους να γελούν!

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης μίλησε με τον Πατρίς Λεκόντ για την ταινία του, την κρίση και την ανάγκη της αισιοδοξίας. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε:


Πατρίς Λεκόντ - Μπουτίκ για Αυτόχειρες από NyxtesPremieras