Γιάννης Παπαδόπουλος: Αυτός είναι ο ηθοποιός-αποκάλυψη της χρονιάς!

10.05.2013
Ο πολυβραβευμένος πρωταγωνιστής της ταινίας «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» μιλά στο www.cinemag.gr για την κινηματογραφική εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή.

Αν τα βραβεία παίζουν κάποιο βασικό ρόλο στο να εκτιμήσει κανείς την δουλειά ενός ηθοποιού, τότε ο 24χρονος Γιάννης Παπαδόπουλος έχει αρκετά ήδη καταχωρημένα στο βιογραφικό του. Για την ταινία του Εκτορα Λυγίζου, ο ηθοποιός τιμήθηκε με ειδική μνεία στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, με το βραβείο αντρικής ερμηνείας του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το έπαθλο καλύτερου α' αντρικού ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι ο Παπαδόπουλος συγκεντρώνει όλα αυτά τα βραβεία ουσιαστικά με τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλου μήκους φιλμ και με ελάχιστη πρότερη εμπειρία μπροστά στην κάμερα, έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει σε μόλις δύο μικρού μήκους δημιουργίες.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουν τα βραβεία, ωστόσο, όταν η δουλειά του Γιάννη Παπαδόπουλου μιλά από μόνη της. Βρίσκεται αποτυπωμένη συγκλονιστικά στην οθόνη, δονεί με υπόγεια ένταση και θαυμαστή εσωτερικότητα κάθε πλάνο του φιλμ που σκηνοθέτησε ο Εκτορας Λυγίζος και βεβαιώνει ότι ο νεαρός ηθοποιός με το τόσο εκφραστικό πρόσωπο κουβαλά θαρραλέα και άφοβα επάνω του το μεγάλο συναισθηματικό βάρος μιας απαιτητικής ταινίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε όσα ο Γιάννης Παπαδόπουλος μοιράστηκε με το www.cinemag.gr και διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας.

Γιάννης Παπαδόπουλος - συνέντευξη - «Το Αγόρι... από NyxtesPremieras

Συνέντευξη: Λουκάς Κατσίκας
Μοντάζ: Μαρίζα Παπαδημητρίου