Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη μιλά για τα «ελληνικά» γυρίσματα του «Πριν τα Μεσάνυχτα»

10.05.2013
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη μιλάει στο cinemag.gr για το «Πριν τα Μεσάνυχτα», τη σχέση της με τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το, μεταφορικό και κυριολεκτικό, ρόλο που έπαιξε στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη ως σκηνοθέτη - σεναριογράφο («Attenberg», «Τhe Capsule») και παραγωγό («Κινέττα», «Κυνόδοντας»). Στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» όμως, που κυκλοφορεί στις 13 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες , θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και σε μια αναπάντεχη εμφάνιση μπροστά από την κάμερα.

Έτσι και αλλιώς, η ανακοίνωση μιας δεύτερης συνέχειας της αγαπημένης ερωτικής ιστορίας του Τζέσε και της Σελίν σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη τους γνωριμία στη Βιέννη και εννιά χρόνια από την επανένωση τους στο Παρίσι, θα έφτανε για να καταστήσει το «Πριν τα Μεσάνυχτα» την ταινία-γεγονός της χρονιάς. Το ότι αυτή τη φορά όμως, το σενάριο θέλει τους ήρωες στην Ελλάδα, και τα γραφικά σοκάκια, τα οποία θα περιδιαβαίνουν μιλώντας για τις σχέσεις, τον έρωτα και τη ζωή, να ανήκουν όχι σε κάποια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη αλλά στη φωτογενή Μεσσηνία (με γυρίσματα στην Πύλο, την Καδραμύλη και την Κορώνη) δεν ήταν παρά ένα τεράστιο κεράσι πάνω στην αγαπημένη μας τούρτα.

Με την πλοκή να βρίσκει τους ήρωες ακόμα μαζί μετά από εννιά χρόνια, και μάλιστα γονείς δυο δίδυμων, 5χρονων κοριτσιών, σε διακοπές στην Ελλάδα, και παραγωγό της ταινίας τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο της Faliro House, η «ελληνικότητα» του «Πριν τα Μεσάνυχτα» δεν εξαντλείται στις γραφικές τοποθεσίες. Περνά και στο καστ της ταινίας (μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους κρατούν η Αριάν Λαμπέντ («Άλπεις»), ο Γιάννης Παπαδόπουλος («Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού») και η Ξένια Καλογεροπούλου, μεταξύ άλλων) και το σάουντρακ (ακούστε το εδώ), που έχει το «Για Ένα Τανγκό» της Χαρούλας Αλεξίου (ακουγόταν άλλωστε και στο τρέιλερ) και δύο ακόμη ελληνικά κομμάτια, «Στου Μεμά τα Τρένα» και «Ο Αντώνης ο Κεκές» από τον Νίκο Καλογερόπουλο.

Το cinemag.gr βρέθηκε με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, με αφορμή την κοινή έξοδο στις αίθουσες του μικρού μήκους της «The Capsule» και του «Χιγκίτα» του The Boy, και ανάμεσα σε άλλα μίλησε μαζί της για τη σχέση της με τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, τα γυρίσματα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» και το, μεταφορικό και κυριολεκτικό, ρόλο που έπαιξε στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Δείτε στο βίντεο τι μας είπε:


Συνέντευξη: Ρωμανός Αργυρόπουλος - Ιωάννου
Κάμερα: Ζακλίν Λέντζου
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου