Έκτορας Λυγίζος: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την ελληνική ταινία έκπληξη της χρονιάς

14.05.2013
Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» συναντήσαμε το σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζο και του θέσαμε τα ερωτήματά μας σχετικά με το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του. Παρακολουθήστε στο βίντεο τι μας είπε.

Σκηνοθέτησε το 2002 την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, «Εσωτερικό Σπιτιού με Γυναίκα που Καθαρίζει Μήλα», η οποία κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και το 2004 συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας με τη δεύτερη ταινία του, τα «Αγνά Νιάτα».

Ο Έκτορας Λυγίζος, γνωστός για την δουλειά του στο θεάτρο, εμπνέεται από το μυθιστόρημα «Πείνα» του Νορβηγού συγγραφέα Κνουτ Χάμσουν και υπογράφει «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, η οποία διακρίθηκε σε τρεις κατηγορίες στα πρόσφατα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Ταινίας και Α΄ Ανδρικού Ρόλου) και απέσπασε βραβεία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ όπως αυτά του Κάρλοβι Βάρι, της Θεσσαλονίκης και του Μόντρεαλ.

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας, συναντήσαμε τον Εκτορα Λυγίζο στο φουαγέ του Δαναού όπου προβάλλεται το φιλμ και του θέσαμε τα ερωτήματά μας σχετικά με το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του. Παρακολουθήστε το βίντεο και διαβάστε την γνώμη του cinemag.gr για την ταινία.


Έκτορας Λυγίζος - «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του... από NyxtesPremieras

Συνέντευξη: Κωστής Θεoδοσόπουλος, Λουκάς Κατσίκας
Κάμερα - Μοντάζ: Μαρίζα Παπαδημητρίου