Ανοιχτοί Λογαριασμοί

16.06.2013
Οι «Ανοιχτοί Λογαριασμοί» ταλαντεύονται αβέβαια και τελικά κάπως βαρετά ανάμεσα στην ταινία δράσης και την κωμωδία, αν και το πρωταγωνιστικό δίδυμο και κάποιες μεμονωμένες διασκεδαστικές σκηνές κερδίζουν τη συμπάθεια για μια ταινία που το πιθανότερο είναι ότι σε λίγες μέρες θα ξεχάσετε.

Ο Τσάρλι Μπρόνσον είναι ένας αξιοπρεπής πολίτης μιας νυσταλέας μικρής πόλης της Καλιφόρνια, αρραβωνιασμένος με την κοπέλα των ονείρων του. Ή μήπως όχι; Το πραγματικό και εγκληματικό παρελθόν του θα επανέλθει στο προσκήνιο όταν ο Τσάρλι αναγκαστεί να αφήσει πίσω το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για να συνοδέψει την κοπέλα του στο Λος Άντζελες. Η συμμορία ενάντια στην οποία κατέθεσε (η πρώην συμμορία του δηλαδή) βρίσκεται στα ίχνη του, όπως και ο υπεύθυνος για αυτόν αστυνομικός μαζί με τον πρώην της κοπέλας του - όλοι τους με άγριες διαθέσεις.

Ο ελάχιστα γνωστός στην Ελλάδα κωμικός ηθοποιός Νταξ Σέπαρντ αρπάζει την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του ως πρωταγωνιστής και μάλιστα κωμικής ταινίας δράσης, συνυπογράφοντας σκηνοθεσία και σενάριο στην ιστορία αυτή που αδέξια προσπαθεί να ισορροπήσει μερικούς ακραίους κωμικούς χαρακτήρες και καταστάσεις με σκηνές δράσης και καταδίωξης.

Για εκείνον το πείραμα είναι πετυχημένο (προσαρμόζεται εύκολα στις απαιτήσεις του πρωταγωνιστικού ρόλου και κάνει ένα συμπαθέστατο ζευγάρι με την, σύντροφό του και στην πραγματικότητα, Κρίστεν Μπελ) αλλά η ταινία αδυνατεί να ξεχωρίσει με όποιο τρόπο και παραμένει μια επίπεδη περιπέτεια της σειράς, χωρίς έναν αναπάντεχο παράγοντα - ακόμη και η υποτίθεται τολμηρή εμφάνιση του Μπράντλεϊ Κούπερ στον θεωρητικά αβανταδόρικο ρόλο του τζιβά σαδιστή κακού στερείται τελικά φαντασίας και ιδεών για να μείνει στη μνήμη, όπως δηλαδή και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.