Γάμος σε Δόσεις

16.06.2013
Χλιαρή και άνοστη ρομαντική κομεντί, με την Νταϊάν Κρούγκερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που καταποντίζεται από τις σεναριακές της κοινοτοπίες και δεν καταφέρνει επουδενί να αναπνεύσει κινηματογραφικά, παραμένοντας εγκλωβισμένη στις ρηχές εμπορικές προθέσεις της.

Η Ιζαμπέλ (Νταϊάν Κρούγκερ) είναι μια γυναίκα γύρω στα τριάντα που ζει μια φαινομενικά τέλεια καθημερινότητα. Είναι μια επιτυχημένη οδοντίατρος, συγκατοικεί με τον άντρα των ονείρων της και μαζί ακολουθούν μια αυστηρά προγραμματισμένη ρουτίνα την οποία όμως απολαμβάνουν. Όταν το βιολογικό ρολόι της Ιζαμπέλ τελικά ξυπνήσει και στο τραπέζι πέσει η ιδέα για παιδί, ο καλός της την ζητάει σε γάμο.

Μπορεί το παραπάνω να φαντάζει ως μια φυσιολογική εξέλιξη, στο μυαλό της Ιζαμπέλ όμως ηχεί σαν απειλή, καθώς η νεαρή πιστεύει πως για να είναι ευτυχισμένοι θα πρέπει πρώτα να σπάσει την κατάρα που θέλει όλες τις γυναίκες της οικογένειας να έχουν αποκλειστικά αποτυχημένους πρώτους γάμους και επιτυχημένους δεύτερους.

Η Ιζαμπέλ λοιπόν, εν αγνοία του συντρόφου της, αποφασίζει να ξεγελάσει την κακή παράδοση και να κάνει έναν λευκό γάμο με κάποιον άγνωστο, με σκοπό φυσικά να τον χωρίσει άμεσα και να παντρευτεί τον φίλο της. Σε μια αεροπορική πτήση, θα γνωρίσει το υποψήφιο θύμα της, τον Ζαν Ιβ (Ντάνι Μπουν) αλλά ο νεαρός ταξιδιωτικός συντάκτης θα την παρασύρει τελικά στην πιο αναπάντεχη περιπέτεια της ζωής της.

Η κατάσταση με τον γαλλικό εμπορικό κινηματογράφο έχει ξεφύγει εντελώς και ταινίες όπως οι περσινοί «Άθικτοι» αποτελούν μια μάλλον φωτεινή εξαίρεση σε έναν συρφετό ανούσιας και άνοστης μέινστριμ κινηματογραφίας που θυμίζει τον αντίστοιχο που μαστίζει την βιομηχανία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο «Γάμος σε Δόσεις» μοιάζει περισσότερο με ξεχειλωμένο διαφημιστικό δίωρης σχεδόν διάρκειας παρά με διασκεδαστική ταινία. Απ' τα ρεκλαματζίδικα και ακραία στυλιζαρισμένα πλάνα του μέχρι το προβλέψιμο της πλοκής του, και απ' τα αβυσσαλέα σεναριακά κενά του μέχρι το άψυχο και αμήχανο χιούμορ του, το φιλμ παραπατά μεταξύ της σαπουνόπερας και της κωμωδίας και τελικά σωριάζεται σε ένα εξοργιστικά διαλιανιδικό φινάλε που μοιάζει να τρολάρει τον μέσο θεατή.

Ο «Γάμος σε Δόσεις» δεν θα σας κάνει να γελάσετε, δεν θα σας συγκινήσει και μάλλον θα έπρεπε να είχε βρει το δρόμο κατευθείαν προς στα ράφια των βίντεο κλαμπ χωρίς ενδιάμεση στάση στη μεγάλη οθόνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ