Ο Υπνωτιστής

16.06.2013
Αποτελεσματικό σε ατμόσφαιρα και πνιγηρό σε σασπένς αστυνομικό θρίλερ, το φινάλε του οποίου απογειώνει τη δράση που κατά τ' άλλα βρίθει από χάσματα και υστερεί στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων.

Μετά την άγρια δολοφονία των μελών μιας οικογένειας, ένας πρώην υπνωτιστής καλείται από τις Αρχές της Στοκχόλμης να εξασκήσει εκ νέου τις ξεχωριστές του ικανότητες, που είχε εγκαταλείψει από καιρό μετά από ένα επώδυνο σκάνδαλο, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες από τον μόνο επιζήσαντα της σφαγής - τον νεαρό γιο που κείτεται τώρα σε κώμα στο νοσοκομείο...

Το ογκώδες μπεστ σέλερ του Λαρς Κέπλερ συμπυκνώνεται στο δίωρο αστυνομικό θρίλερ «Ο υπνωτιστής» από τον Σουηδό σκηνοθέτη Λάσε Χάλστρομ, ο οποίος επιστρέφει εδώ στη γενέτειρα μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες χολιγουντιανής καριέρας (παρέα με την συμπατριώτισσά του, Λένα Ολιν).

«Μασημένες» από τους διασκευαστές η χαρακτηρολογική ακρίβεια και η περιγραφική συνέπεια του μυθιστορήματος, αλλά, πάντως, σωστά χειρισμένες η ατμόσφαιρα και η αίσθηση της εκκρεμότητας στη δράση από τον σκηνοθέτη, ο οποίος κατορθώνει εδώ να ξεφύγει έστω οριακά από τον συνήθη διεκπεραιωτισμό του.