Μέσα Από τα Μάτια Τους

06.08.2013
Πρωτότυπο σε σύλληψη και δουλεμένο με γνώση θρίλερ μυστηρίου, το σθένος της ιστορίας, όμως, σε επίπεδο τόσο αφηγηματικό όσο και αλληγορικό, ξεπερνά τους χαρακτήρες.

Σε δύο χρόνους ξεδιπλώνει το μύθο του το εξαιρετικά ενδιαφέρον θρίλερ του νεοεμφανιζόμενου Χουάν Κάρλος Μεντίνα, «Μέσα από τα Μάτια Τους».

Στην καταλονική επαρχία του '30 όπου μικρά παιδιά, πάσχοντα από μια σπάνια ασθένεια που τα καθιστά πλήρως ανάλγητα στον πόνο, εξορίζονται διά παντός σε απομονωμένο μοναστήρι στα Πυρηναία.

Στη σημερινή Ισπανία, από την άλλη, ένας σαραντάρης νευροχειρουργός, μαθαίνοντας πως πάσχει από καρκίνο μετά από τροχαίο όπου έχασε την έγκυο σύζυγό του αλλά όχι και το παιδί, ζητά από τους γονείς του να του μεταμοσχεύσουν μυελό, αλλά πληροφορείται ότι δεν είναι βιολογικός τους γιος.

Η έρευνά του να βρει τις αληθινές του ρίζες διαπλέκεται με την ιστορία των έγκλειστων παιδιών, και συγκεκριμένα ενός ανυπάκουου αγοριού που θα περάσει ολόκληρη τη ζωή του στην απομόνωση και θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στα χέρια κομμουνιστών, φρανκικών και ναζιστών ανά τις δεκαετίες.

Μπορεί οι χαρακτήρες να μην είναι επαρκώς σκιαγραφημένοι, πάτνως το μυστήριο ξετυλίγεται με στιλ και μεθοδικότητα, και η πολιτική αλληγορία πάλλεται πίσω από ένα επικών προδιαγραφών στόρι που παραπέμπει σε καλή παράδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ