Αντέλ Εξαρχόπουλος: «Ένιωσα πολύ περήφανη όταν η ηρωίδα της ταινίας πήρε το όνομά μου»

01.11.2013
Η Γαλλίδα ηθοποιός εξηγεί πώς έμαθε για την αόφαση του σκηνοθέτη της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» να αλλάξει το όνομα της κεντρικής ηρωίδας αλλά και τον τίτλο της ταινίας προς τιμήν της.

Ίσως η σημαντικότερη από τις αρκετές παρεμβάσεις που έκανε ο σκηνοθέτης Αμπντελατίφ Κεσίς στην κεντρική ιστορία του κόμικ «Το Μπλε Είναι το Πιο Ζεστό Χρώμα» μεταφέροντάς το στο σινεμά, ήταν ο ίδιος ο τίτλος της ταινίας, που άλλαξε στο, πασίγνωστο πια, «Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1&2)» για να απεικονίσει ακριβώς τη διαφορετική κατεύθυνση που έδωσε στο υλικό ο σκηνοθέτης.

Είχε ήδη από την περίοδο των γυρισμάτων αλλάξει το όνομα της κεντρικής ηρωίδας από Κλεμεντίν σε Αντέλ, προς τιμήν της εξαιρετικής πρωταγωνίστριάς του, που σηκώνει στους ώμους της ολόκληρη την ταινία.

Όταν βρέθηκε στην Αθήνα για την ελληνική πρεμιέρα της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας, η Αντέλ Εξαρχόπουλος μίλησε για την απόφαση αυτή, καθώς και τη στιγμή που έμαθε ότι ο τίτλος της ταινίας συμπεριελάμβανε πια και το όνομά της. Δείτε το βίντεο.