Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος

05.02.2014
Οπτικά πεζή και σεναριακά αμήχανη, η νέα ταινία του Ανδρέα Πάντζη μηρυκάζει στερεότυπα επιρροές από φιλμ νουάρ, αστυνομικά δράματα και ταινίες μυστηρίου, και φτύνει ένα σοβαροφανές αλλά σε καμιά περίπτωση πειστικό σύνολο.

Ο Ευαγόρας επιστρέφει στο σπίτι του μετά από πενταετή φυλάκιση για παραχάραξη χρημάτων και προσπαθεί να εντοπίσει τον φίλο και συνεργάτη του, Μιλέν, τον οποίο δεν κατέδωσε παρόλο που έφερε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την απάτη. Αναζητώντας τον, φτάνει στην Βουλγαρία όπου θα γίνει στόχος πράκτορα της Ιντερπόλ και θα εμπλακεί συναισθηματικά με την Ντίτα. Αυτό το ταξίδι θα σημάνει και την πτώση του.

Οπτικά πεζή και σεναριακά αμήχανη, η νέα ταινία του Ανδρέα Πάντζη μηρυκάζει στερεότυπα επιρροές από φιλμ νουάρ, αστυνομικά δράματα και ταινίες μυστηρίου, και φτύνει ένα σοβαροφανές αλλά σε καμιά περίπτωση πειστικό σύνολο. Τα σεναριακά κενά δεν επιτρέπουν στην υφέρπουσα αλληγορία να αναδυθεί πειστικά, ενώ η υπερβολική διάρκεια τονίζει όλες τις αδυναμίες, αφηγηματικές και ερμηνευτικές.