«Σαν θεατές περισσότερο αισθανόμαστε τα πράγματα, παρά τα καταλαβαίνουμε»

16.05.2014
Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Κατέλ Κιγιεβερέ είναι ένα απενοχοποιημένο, μα και σοκαριστικό μανιφέστο ενηλικίωσης και στο αποκλειστικό βίντεο του cinemag.gr, η πρωταγωνίστρια Σάρα Φορεστιέ εξηγεί το γιατί.
Φορτωμένο από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τρία βραβεία (Αργυρός Αλέξανδρος, βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Σάρα Φορεστιέ, ειδική μνεία τεχνικού επιτεύγματος) και με ένα βραβείο Σεζάρ Β’ Γυναικείου Πόλου, το «Suzanne» έρχεται με φόρα για να εισβάλλει κατ’ ευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Η ιστορία έχει ως πρωταγωνίστρια ένα νεαρό κορίτσι που θα χρειαστεί να διαχειριστεί την απώλεια της μητέρας της, τη σχέση με την μεγαλύτερη αδερφή της και τον χήρο πατέρα της, αλλά και έναν απρόσμενο, παράφορο έρωτα, όλα αυτά με φόντο μια βιαστική ενηλικίωση που θα την φέρει αντιμέτωπη με τις ειλικρινείς ανάγκες της.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε ένα δακρύβρεχτο δράμα, η Κιγιεβερέ πετυχαίνει να μεταφέρει μια ιστορία γεμάτη αισιοδοξία και ατόφιο συναίσθημα, διαθέτοντας μια αυθόρμητη παιδικότητα.

Στην αποκλειστική συνέντευξη με τη «Σουζάν», Σάρα Φορεστιέ, που εξασφάλισε το cinemag.gr, η πρωταγωνίστρια μιλάει για τα συναισθήματα που κουβαλάει η ταινία και κυρίως την αγάπη που εκπέμπει, θέτοντας τους θεατές κοινωνούς μιας θεωρίας που τους θέλει «περισσότερο να αισθάνονται, παρά να καταλαβαίνουν τα πράγματα που βλέπουν».