Ροζ Πάνθηρας 2

09.02.2009
Το σίκουελ της παγκόσμιας επιτυχίας "Ο Ροζ Πάνθηρας" του 2006, βρίσκει ξανά τον Στηβ Μάρτιν στο ρόλο του ατρόμητου πλην όμως γκαφατζή Γάλλου Επιθεωρητή Κλουζώ. Όταν εξαφανίζονται θησαυροί αμύθητης αξίας από ολόκληρο τον κόσμο, και ανάμεσά τους το περίφημο διαμάντι «Ροζ Πάνθηρας», συγκροτείται ένα διεθνές δίκτυο ντετέκτιβ με αποστολή να βρεθεί ο κλέφτης και να επιστραφούν τα κλοπιμαία.

Μέγα κινηματογραφικό ατόπημα το ριμέικ του «Ροζ Πάνθηρα». Ενας από τους πιο διάσημους κινηματογραφικούς ήρωες, ο επιθεωρητής Κλουζό, που χτίστηκε πάνω στο ερμηνευτικό στυλ του Πίτερ Σέλερς, δεν θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει πρόσωπο. Ακόμη κι αν τον αναλάμβανε ένας λαϊκός κωμικός με εκτόπισμα και ικανότητες παρόμοιες με αυτές του Σέλερς. Στην πρώτη προσπάθειά του (το 2006) ο άξιος και δημοφιλής Στιβ Μάρτιν απέτυχε, έχοντας μάλιστα συνεισφέρει στη συγγραφή ενός σεναρίου με ελάχιστο ενδιαφέρον.Το δεύτερο μέρος είναι χειρότερο και παρά την υποστήριξη του εντυπωσιακού επιτελείου ηθοποιών αποδεικνύεται ακόμη λιγότερο αστείο.

Στην πραγματικότητα δεν έχω τίποτα άλλο να γράψω γι αυτή την πληκτική φάρσα των κλισέ και του μέτριου γούστου. Θυμάμαι μόνο πού και πού την αξεπέραστη λιτότητα του Πίτερ Σέλερς, αυτό το εκπληκτικό ταλέντο ενός μεγάλου κωμικού. Και λυπάμαι.


ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ