Πελάτισσα

14.04.2009
Μια ανεξάρτητη 50χρονη (και βάλε) γυναίκα, προτιμά να πληρώνει ζιγκολό για να μην απογοητεύεται από τις κανονικές, και προβληματικές, ερωτικές σχέσεις.
Η πελάτισσα του τίτλου (Μπεί) πιστεύει ότι κατέχει το αντίδοτο στις συχνές ερωτικές απογοητεύσεις. Κι όμως, ο ζιγκολό που βρήκε αποδεικνύεται εξ’ ίσου προβληματικός και η σχέση τους ξεφεύγει από την απλή εμπορική συναλλαγή.

Σκηνοθέτης του «Για Όλα Φταίει το Γκαζόν» -μιας από τις ελάχιστες γαλλικές κωμωδίες που πέτυχαν εμπορικά στην Ελλάδα- η Μπαλασκό αξιοποιεί και πάλι απλές κωμικές φόρμες, με τον πιο προβλέψιμο και αντι-κινηματογραφικό τρόπο.


Το ενδιαφέρον θέμα της μοναξιάς και του αγοραίου ανδρικού έρωτα, εγκαταλείπεται στη μοίρα του ενώ τα αστεία θυμίζουν σχολικά ανέκδοτα. Η ίδια ωστόσο (σαφώς καλύτερη ηθοποιός από ότι σκηνοθέτης και σεναριογράφος) παίζει την αδελφή της πρωταγωνίστριας και βγάζει γέλιο στις μόνες (δυο ή τρεις) καλές κωμικές σκηνικές της ταινίας.


Ο Καραβακά τέλος, εξαιρετικός και πολύ αγαπητός στη Γαλλία, κλέβει την παράσταση στον ρόλο του ζιγκολό. Μας θυμίζει κάτι; Στο «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά ήταν ο υπεύθυνος του ελληνικού ξενοδοχείου που είχε καταφύγει ο Ρικάρντο Σκαμάρτσιο.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ