Blood: Ο Tελευταίος Bρυκόλακας

14.07.2009
Η Σάγια είναι φαινομενικά μια όμορφη 16χρονη κοπέλα, αλλά κάτω από την επιφάνεια είναι μια βρυκόλακας 400 ετών.

Ασιατοειδές υβρίδιο, μια ταινία βασισμένη σε πολύ καλό γιαπωνέζικο και ομώνυμο άνιμε (και στο ατελείωτο franchise που ξεπετάχτηκε), γυρισμένη από Γάλλο σκηνοθέτη, με Κορεάτισσα πρωταγωνίστρια, και με κάτι αστεία σπαστά αγγλικά ως κύρια γλώσσα.


Το οτι η όλη περιπέτεια στηρίζεται από μερικά από τα πιο cheesy και φτηνιάρικα εφέ που έχουμε δει τελευταία, οτι συχνά είναι κατά λάθος αστεία, καθώς και το οτι η μυθολογία της γίνεται αχρείαστα περίπλοκη καθώς οδεύουμε προς ένα φινάλε-λύτρωση για το θεατή, είναι μόνο τα οφθαλμοφανέστερα από τα πολλά προβλήματα μιας ταινίας που δεν καταφέρνει να αναπαράγει τίποτα από την υπέροχη ατμόσφαιρα του κινούμενου σχέδιου του 2000.


Και που παρά την ύπαρξη μερικών εικαστικά επιβλητικών στιγμών (είτε πρόκειται για μάχες είτε για απλά ποζαρίσματα χαρακτήρων) δεν καταφέρνει να καλύψει το γεγονός οτι η μετάφραση του φιλμ σε live-action δε λειτουργεί σε κανένα σχεδόν επίπεδο. Δεν είναι οτι δεν περνά η ώρα, αλλά ειδικά στο δεύτερο μέρος της θα σας κάνει να εύχεστε να το είχατε πρόχειρο το κουμπί του fast-forward.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ