Ο Τζέιμς Κάμερον λύνει τη σιωπή του!

31.07.2009
Ο Τζέιμς Κάμερον λύνει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά τον Τιτανικό και μας μιλά για το πολυαναμενόμενο Avatar, την όπως φημολογείται ακριβότερη παραγωγή όλων των εποχών και τη μεγαλύτερη κλίμακας 3-D live action ταινία που έγινε ποτέ!
Ο Τζέιμς Κάμερον λύνει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά τον Τιτανικό και μας μιλά για το πολυαναμενόμενο Avatar, την όπως φημολογείται ακριβότερη παραγωγή όλων των εποχών και τη μεγαλύτερη κλίμακας 3-D live action ταινία που έγινε ποτέ!

Το σενάριο της ταινίας (όπου πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρδιγκτον και Σίγκουρνι Γουίβερ) είναι επίσης του Κάμερον ο οποίος βασίστηκε σε μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό του εδώ και μία δεκαετία περίπου, για έναν πρώην πεζοναύτη που μεταφέρεται σε έναν μακρινό πλανήτη πλούσιο σε κάθε είδους χλωρίδα και πανίδα, όπου ως Avatar -με ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα σε εξωγήινο σώμα- βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης των ιθαγενών του πλανήτη για επιβίωση απέναντι στην απειλή των γήινων εισβολέων.
Η ιστορία ξετυλίγεται στο μέλλον, όπου ο Τζέικ, τραυματισμένος βετεράνος πολέμου, μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, που κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή. Όταν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στην εξωγήινη φυλή οδηγήσουν σε διαμάχες, ο Τζέικ θα αναγκαστεί να ηγηθεί μιας αιματηρής μάχης για επιβίωση.

Ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρει σχετικά με τη μεταφορά της ταινίας σε 3-D πως «είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό καθώς πρόκειται για έναν πραγματικά θαυμάσιο τρόπο για το κοινό να βλέπει σήμερα ταινίες. Δυστυχώς, οι περισσότερες ταινίες σε 3-D γίνονται σε συνεργασία με την Pixar και την Dreamworks και αφορούν κυρίως κινούμενα σχέδια. Το Avatar είναι μία αφορμή προκειμένου να πούμε πως «ναι, μπορείς να κάνεις δραματικές ταινίες μ΄αυτόν τον τρόπο, μπορείς να κάνεις ταινίες δράσης, μπορείς ακόμη να αναμειγνύεις τα είδη. Έτσι, νομίζω πως ανοίγουμε ορισμένα παράθυρα ώστε όλοι ?και αυτοί π ου φτιάχνουν ταινίες και το κοινό-να αντιληφθούν το τι είναι δυνατό».

Αναφορικά με την επιρροή του «Τιτανικού» στα υποθαλάσσια ταξίδια του Avatar ανέφερε επίσης πως «είδα πολλά και θαυμαστά πράγματα στο βυθό του ωκεανού. Σε μερικές περιπτώσεις είδα πράγματα που ποτέ δεν είχαν ειδωθεί ή περιγραφεί από την επιστήμη. Έτσι ξέρω πως εκεί έξω υπάρχουν θαύματα και πως η φύση είναι πολύ περισσότερο εφευρετική όχι μόνο απ’ όσο φανταζόμαστε, αλλά απ’ όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Γι΄αυτό και κάθε φορά που είχαμε μία ιδέα για ένα πλάσμα ή για μία απόχρωση, πάντα βρίσκουμε το αντίστοιχο παράδειγμα στον πραγματικό κόσμο»

Τέλος, πιστεύει πως ο Σαμ Γουόρθινκτον μια εκπληκτική ανακάλυψη. καθώς έχει τρομερή εσωτερική ενέργεια στη φωνή του και τρομερή αυθεντικότητα. «Ήταν αυτός που ψάχναμε. Αυτόν χρειαζόμασταν για την ταινία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γεωργία Οικονόμου