Ο Μπάρτον μιλά για την Αλίκη του!

31.07.2009
Μπαρτονικοί φανατικοί και μη, σίγουρα όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να καταδυθούμε στο θαυμαστό κόσμο της Αλίκης με ξεναγό τον μετρ του είδους Τιμ Μπάρτον.
Μπαρτονικοί φανατικοί και μη, σίγουρα όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να καταδυθούμε στο θαυμαστό κόσμο της Αλίκης με ξεναγό τον μετρ του είδους Τιμ Μπάρτον.

Ο Μπάρτον τολμά και αναβιώνει την κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ σε 3-D εκδοχή και όλοι λένε πως κάτι παρόμοιο δεν θα έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.
Στο ρόλο της Αλίκης θα δούμε τη νεαρή Μία Βαζικόφσκα, στο ρόλο του Mad Hatter το...δεξί χέρι του Μπάρτον τα τελευταία χρόνια, Τζόνι Ντεπ, ενώ οι Ελένα Μπόναμ Κάρτερ και Αν Χαθαγουέι είναι η Κόκκινη και η Λευκή Βασίλισσα αντιστοίχως.

Σκοπός του σκηνοθέτη σ΄ αυτή την κινηματογραφική μεταφορά ήταν, όπως αναφέρει στη συνέντευξη του βίντεο που σας παρουσιάζουμε, να προσγειώσει την ιστορία αρκετά, να την κάνει μία ταινία με απόλυτη συνοχή και να ακολουθήσει την Αλίκη στο συναισθηματικό της ταξίδι.

Παράλληλα, παραδέχεται πως η υπέρμετρη χρήση της τεχνολογίας είναι κάπως εκνευριστική. «Συνήθως ήμουν κάποιος. Μου αρέσει να στήνω τα sets των ταινιών και να έχω ηθοποιούς. Και σ΄αυτή τη διαδικασία υπάρχει κάτι που είναι πιο προσγειωμένο και ασφαλές. Η Αλίκη είναι κάτι παραπάνω, καθώς χτίζεται στο μαύρο κενό της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας. Αλλά όπως είπα, είναι κάτι καινούριο για μένα και προσπαθώ να αντιμετωπίσω τον εκνευρισμό χωρίς πολλή θεραπεία» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος πιστεύει πως η ταινία αυτή απευθύνεται σε παιδιά. «Υπάρχει μία αισθητή χρονοκαθυστέρηση σ’ ότι κάνω, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν πως μία ταινία μου είναι πολύ πιο περίεργη απ’ ότι πραγματικά είναι... και μετά όταν την βλέπουν αλλάζουν άποψη. Αυτό ακριβώς συνέβη με το «Nightmare Before Christmas». Όλοι τη θεωρούσαν σαν ταινία πολύ περίεργη, αλλά τα παιδιά τη λάτρεψαν».

Γεωργία Οικονόμου