"Μήπως είμαι απάτη;"

27.08.2009
Η «φευγάτη» Λούνα Λάβγουντ, με τα φαντεζί γκάτζετ, πιστή φίλη του Χάρι Πότερ, δεν είναι άλλη από την Ιρλανδή Εβάνα Λιντς.
Η «φευγάτη» Λούνα Λάβγουντ, με τα φαντεζί γκάτζετ, πιστή φίλη του Χάρι Πότερ, δεν είναι άλλη από την Ιρλανδή Εβάνα Λιντς.

Ενα 18χρονο κορίτσι, που το 2006 μπήκε στον κόσμο του σινεμά για πρώτη φορά αρπάζοντας τη θέση από εκατοντάδες συνυποψήφιές της. Η «μαγεία», μας είπε, μια μέρα μετά την πρεμιέρα του «Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ» στην Ελλάδα (η Λιντς ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Τομ Φέλτον) είναι η ωραιότερη απόδραση...

Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον χαρακτήρα που υποδύεσαι και τη δική σου προσωπικότητα;
Ναι, υπάρχουν... Η Λούνα έχει μια ικανότητα να παραμένει ήρεμη, να μη χάνει τον αυτοέλεγχό της και να μη γίνεται ποτέ σκληρή, ακόμη κι όταν καταλαβαίνει πως την αντιλαμβάνονται οι άλλοι σαν «φευγάτη».

Ησουν μεγάλη θαυμάστρια του Χάρι Πότερ πριν παίξεις στη σειρά, εξακολουθείς να είσαι;
Αγαπώ τα βιβλία και τα ξαναδιαβάζω. Παλιότερα, συνήθιζα να μιλάω γι αυτά όλη την ώρα, έκανα πως ήμουν μέρος τους. Τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Θα ήθελες να συνεχίσεις με την ηθοποιία;
Θα το ήθελα πολύ. Μένω σε μια μικρή ιρλανδική πόλη όπου τίποτα δεν συμβαίνει. Ο Χάρι Πότερ ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ.

Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο;
Είναι η μαγεία και τα παιχνιδίσματα της φαντασίας. Μπορείς να δραπετεύσεις από τη ζωή σου που είναι μονότονη και στενάχωρη σ' έναν καινούργιο κόσμο.

Πώς αντιμετωπίζεις τη φήμη που σου χάρισαν τα φιλμ;
Θα έλεγα ότι είναι καλή η δημοσιότητα, αλλά συχνά υπερβολική. Μερικές φορές πηγαίνω σπίτι και λέω στη μητέρα μου ότι είναι πάνω από μένα όλα αυτά - όλος αυτός ο κόσμος που ουρλιάζει. Μήπως εγώ αποτελώ μια απάτη; Από την άλλη, όσα γίνονται αποδεικνύουν το τεράστιο ρεύμα του Χάρι Πότερ. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι θαυμαστές δεν περιμένουν να είσαι ένας κινηματογραφικός σταρ που έχει πάντα τον έλεγχο, αλλά πιστεύουν ότι είσαι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι. Ετσι, αισθάνομαι ασφαλής μ αυτό. Είμαι άνετη με τη «Λούνα» και χαίρομαι που αρέσει τόσο πολύ ο χαρακτήρας της.


Αντα Δαλιάκα