Ο Μπίλι Ζέιν μιλά για το "Κακό"

25.09.2009
Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιώργου Νούσια "Το Κακό - Στην Εποχή των Ηρώων" στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας, και λίγες μέρες πριν την έξοδό της στους κινηματογράφους, ο Μπίλι Ζέιν μας εξήγησε τι τον έφερε στα πάτρια εδάφη. Και μας μίλησε για το ρόλο του στην ταινία, όπου ερμηνεύει τον Προφήτη που κρατά το κλειδί ώστε να απαλλαχθεί ο κόσμος από τη μακάβρια απειλή των ζόμπι.

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιώργου Νούσια "Το Κακό - Στην Εποχή των Ηρώων" στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας, και λίγες μέρες πριν την έξοδό της στους κινηματογράφους, ο Μπίλι Ζέιν μας εξήγησε τι τον έφερε στα πάτρια εδάφη. Και μας μίλησε για το ρόλο του στην ταινία, όπου ερμηνεύει τον Προφήτη που κρατά το κλειδί ώστε να απαλλαχθεί ο κόσμος από τη μακάβρια απειλή των ζόμπι.


Πόσο κουλ είναι ο ρόλος σου στην ταινία;
Υπερβολικά κουλ. Ο Προφήτης βαριέται τόσο πολύ. Έχει κουραστεί να βοηθάει όλους αυτούς τους εκλεκτούς μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Και είναι πολύ αστείος τύπος, αλλά και badass!

Πώς σου φάνηκε το σκηνικό Αρχαίας Ελλάδας;
Πολύ έξυπνο. Για πρώτη φορά η ζόμπι μυθολογία δούλεψε πραγματικά για μένα σε μια ταινία. Για να εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι ανακατεύονται και τρώνε ο ένας τον άλλον, είναι πολύ πιο λογική μια αρχαία κατάρα από ό,τι τα συμπτώματα της τοξικότητας κάποιου μοντέρνου ιού, όπως παρουσιάζεται σε τόσες πολλές ταινίες του είδους.

Ποιο είναι το στιγμιότυπο που θυμάσαι περισσότερο καθώς γυρίζατε;
Μου άρεσε που το πόδι του ήρωα βγήκε από το έδαφος , αντί να έχουμε κλασικά το χέρι που υψώνεται προς στον ουρανό. Πανέξυπνο!

Εχεις δει ολοκληρωμένη βερσιόν της ταινίας;
Όχι. Αλλά ακούω πως είναι σαν το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος", τον "Πολίτη Κέιν", τον "Πρωτάρη", το "Shane" και τους "Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού"... όμως Ελληνικά.

Ποιος είναι ο πιο περίεργος ρόλος της καριέρας σου;
Ο Βασιλιάς Ποσειδώνας, ο Θεός της Θάλασσας, στην πρώτη ταινία του Ανταμ Σάντλερ, "Babe's Ahoy".

Σε ποια ταινία τρόμου θα σκότωνες για να είχες πρωταγωνιστήσει;
Θα σκότωνα για να μην είχα πρωταγωνιστήσει σε κανά-δυο.

Πώς σε προσέγγισαν για να εμφανιστείς στην ταινία; Πώς αντέδρασες;
Είχα δουλέψει με τους δημιουργούς της ταινίας τον προηγούμενο χρόνο και είχα περάσει τέλεια. Μας άρεσαν οι ίδιες ταινίες και προσεγγίζαμε τη δουλειά μας με τον ίδιο τρόπο, οπότε όταν βρέθηκε η ευκαιρία με "Το Κακό 2", την άρπαξα απ'τα μαλλιά.
Στην πραγματικότητα έχασα ένα στοίχημα, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή. Και η αρχική μου αντίδραση ήταν "Τη γάμησα!"

Ήθελες πάντα να γυρίσεις μια Ελληνική ταινία κάποια στιγμή στην καριέρα σου; Θα σε ενδιέφερε να το ξανακάνεις;
Ναι, φυσικά ήταν όνειρό μου να δουλέψω στην Ελλάδα. Έγραψα μια ταινία για να τη γυρίσω εκεί του χρόνου, αλλά πάντα ήθελα να κάνω μια ντόπια παραγωγή. Το ενδεχόμενο να μιλάω Ελληνικά σε κάποια ταινία πάντα με ενδιέφερε. Απλά δεν περίμενα ποτέ να είμαι Αρχαίος Έλληνας.

Την είχες δει την πρώτη ταινία; Ποια είναι η γνώμη σου γι'αυτήν;
Την είδα. Τη βρήκα αρκετά εντυπωσιακή δεδομένου του προϋπολογισμού. Υπήρχε μια αίσθηση ανησυχίας που στοιχειώνει στην ταινία και στη δουλειά που έχει γίνει στον ήχο, που ισορροπεί πολύ καλά με κάποια αναπάντεχα αγγίγματα κωμωδίας. Δύσκολη ισορροπία.

Πώς συγκρίνεται η εμπειρία του να γυρίζεις μικρότερες ταινίες με το να κάνεις το μεγαλύτερο μπλοκμπάστερ όλων των εποχών;
Υπάρχουν διαφορές φυσικά. Στο ένα θες χρόνο για να πετύχεις με ακρίβεια την κάθε λεπτομέρεια ή ό,τι πιστεύεις πως είναι σωστό ενώ στο άλλο έχεις αυθορμητισμό και δέσμευση ως προς το όραμά σου, αλλά λιγότερες επιλογές. Και τα δύο είναι απραίτητα, με τον τρόπο τους. Όμως επί της ουσίας για μένα δε διαφέρουν. Γιατί όταν κάνω ένα μπλοκμπάστερ λέω πόσο χαρούμενος είμαι που κάνω αυτό αντί για κάποιο ανεξάρτητο φιλμ. Και όταν κάνω ανεξάρτητο φιλμ λέω πόσο χαρούμενος είμαι που κάνω αυτό αντί για κάποιο μπλοκμπάστερ! Σαν κάθε ηθοποιός, είμαι απλά χαρούμενος που δουλεύω.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


info: Η ταινία "Το Κακό - Στην Εποχή των Ηρώων" πραγματοποιεί την Παρασκευή 25/9 στις 22.30 την παγκόσμια πρεμιέρα της στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ, στο πλαίσιο των "Νυχτών Πρεμιέρας".