Τεύχος Σεπτεμβρίου

02.09.2010
Ένα χρονικό σχετικά με την προετοιμασία του φθινοπωρινού τεύχους του περιοδικού VOGUE το 2007, από την αρχισυντάκτρια Άνα Γουίντουρ, που φυσικά, επικεντρώνεται στην μόδα...

Ντοκιμαντέρ πάνω στα παρασκήνια της λειτουργίας του περιοδικού μόδας «Vogue» στη Νέα Υόρκη, μέσα από την παρατήρηση κυρίως των τρόπων εργασίας της συγκεντρωτικής διευθύντριάς του Αν Γουιντούρ, της γυναίκας που ενέπνευσε το μυθιστόρημα και ακολούθως την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada» προ τετραετίας.

Χρονικός καμβάς του φιλμ είναι το καλοκαίρι του 2007, χώροι δράσης τα γραφεία του περιοδικού και τα στούντιο φωτογράφησης, αντικείμενο οι προετοιμασίες για το τεύχος Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς (που ζύγιζε λέει 2 κιλά τελικά και πούλησε 13 εκατομμύρια αντίτυπα) και υποκείμενο η σκληρή, ασυμβίβαστη, αποφασιστική, μονίμως παρεμβατική Γουιντούρ.

Πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ρ. Τζ. Κάτλερ ήταν το ντοκιμαντέρ του 1993 «The war room», που παρακολουθούσε τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 1992. Η ταινία προβλήθηκε στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

Ρόμπυ Εκσιέλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ