Sugartown: Η Επόμενη Μέρα

02.09.2010
Μετρώντας 65 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, η Ζαχάρω και τα γύρω χωριά καλούνται να αντιμετωπίσουν την «επόμενη μέρα».

Τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ «Sugartown: Οι γαμπροί», ο Κίμων Τσακίρης καταθέτει σε ένα φιλμ 67 λεπτών τα όσα συνέβησαν στη Ζαχάρω από την καταστροφική πυρκαγιά που ρήμαξε την Πελοπόννησο στα τέλη του Αυγούστου 2007 έως το 2009. Ανοικοδομείται η περιοχή όπως είχε εξαγγελθεί ή κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από τις πληγές που άνοιξαν και να βάλουν βαθιά το χέρι τους στον δημόσιο πλούτο;

Τα μεγάλα πάθη του ελληνικού κράτους και η γνωστή ανορθόδοξη επιβίωσή του ξεδιπλώνονται σε λίγα αλλά καίρια λεπτά, όπου ήρωες και αντι-ήρωες, θύματα της φωτιάς και μη, πολιτικοί και πολίτες έχουν τη δική τους άποψη γύρω από τον τρόπο επιβίωσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Τραγικά επίκαιρο και πολυ-πρισματικό, το ντοκιμαντέρ του Τσακίρη εκθέτει τα γεγονότα με διακριτικό σαρκασμό αφήνοντας τις απαντήσεις στην κρίση του καθενός.

Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει την ταινία ως «ένα ντοκιμαντέρ γουέστερν», όπου οι άνθρωποι ζουν πέρα από τον νόμο, σε «ένα τοπίο ισοπεδωμένο όπως ακριβώς στις ταινίες του Τζον Γουέιν».

Αντα Δαλιάκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ