Οι Κυνηγοί

03.09.2010
Μία ομάδα επίλεκτων μαχητών τοποθετούνται σε έναν εξωγήινο πλανήτη ως? θηράματα. Όλα τα μέλη της ομάδας είναι δολοφόνοι - μισθοφόροι, κατάδικοι, μέλη της Γιακούζα - εκτός από έναν ατιμασμένο γιατρό.

Μια ομάδα αγνώστων μεταξύ τους εκπαιδευμένων δολοφόνων (ένας μισθοφόρος Αμερικανός στρατιώτης, μια Ισραηλινή ελεύθερη σκοπευτής, ένας μελλοθάνατος φυλακισμένος από τις ΗΠΑ, ένα μέλος της Γιακούζα, ένας στρατιώτης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ένας Μεξικανός φύλακας εμπόρων ναρκωτικών, ένας φαντάρος από τη Σιέρα Λεόνε κι ένας... γιατρός) πέφτουν με αλεξίπτωτα σε πλανήτη όπου βρίσκονται να κυνηγιούνται ως άλλα πειραματόζωα από άγριους εξωγήινους...

Η σειρά του «Κυνηγού», που ξεκίνησε στα τέλη του ’80 με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, απέκτησε μια συνέχεια το 1990 και γνώρισε δύο παραλλαγές το 2004 και το 2007, συνεχίζεται με πρωταγωνιστή τον Αντριεν Μπρόντι με βάση μια ιδέα του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Τη σφραγίδα του οποίου και φέρει η ταινία στους πληθωρικούς και στομφώδεις διαλόγους της όσο και στα σκηνικά που παραπέμπουν σε b-movie επιστημονικής φαντασίας.

Η δράση όμως παραείναι αποσπασματική για μια τόσο φιλόδοξη περιπέτεια, η οποία στηρίζεται τόσο πολύ στο μπλέξιμο των κλισέ του είδους που φαίνεται πως έχει σκηνοθετηθεί με βάση έναν τυφλοσούρτη που είχε υπόψη του ο Νίμροντ Ατάλ.
-Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ είχε το προσχέδιο του σεναρίου για τον τρίτο «Κυνηγό» έτοιμο από το 1994, αλλά η Fox το απέρριψε γιατί το κόστος παραγωγής της ταινίας ήταν πολύ μεγάλο.

Άντα Δαλιάκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ