The Bubble

06.06.2007
Η Λούλου, ο Γιάλι κι ο Νόαμ είναι φίλοι και συγκάτοικοι στο Τελ Αβίβ. Εκεί απολαμβάνουν τα νιάτα τους και την ομορφιά τους χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την έκρυθμη πολιτική κατάσταση.

Η Λούλου, ο Γιάλι κι ο Νόαμ είναι φίλοι και συγκάτοικοι στο Τελ Αβίβ. Εκεί απολαμβάνουν τα νιάτα τους και την ομορφιά τους χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για την έκρυθμη πολιτική κατάσταση. Τα μπερδεμένα αισθηματικά, τα μοδάτα μπαρ και οι μουσικές μονοπωλούν τις συζητήσεις τους μέχρι που ο Νόαμ ερωτεύεται τον Άσραφ, που είναι Παλαιστίνιος. Και τότε τα αισθηματικά μπερδεύονται ακόμη περισσότερο, μόνο που τώρα διαθέτουν πολιτικό επίχρισμα και σεξπηρική τραγικότητα. Οι τρεις φίλοι θα συνειδητοποιήσουν, όχι ανώδυνα, πως τόσο καιρό ζούσαν στην «φούσκα» του τίτλου.

Με όχημα ένα γκέι ρομάντζο, ο Φοξ σκιαγραφεί τη νεανική και εύπορη κοινότητα του Τελ Αβίβ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. Οι ήρωές του είναι τρέντυ, απολιτίκ εκ προθέσεως και πεισματικά δυτικοφανείς. Οι διάλογοι τους τις περισσότερες φορές μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από ένα b-class παράλληλο σύμπαν του Sex and the City ενώ η διοργάνωση ενός ρέιβ πάρτυ αποτελεί τη μοναδική εμπλοκή τους με τα κοινά. Κάποια στιγμή βέβαια, εξωτερικά γεγονότα τους αναγκάζουν να αντιληφθούν ότι ζουν σε μια περιοχή του πλανήτη που κάθε πράξη αποτελεί και μια πολιτική δήλωση. Ο, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, Φοξ πασπαλίζει τους χαρακτήρες του με μπόλικη χρυσόσκονη και προσπαθεί πάση θυσία να εμπνεύσει την συμπάθεια και την ταύτιση. Όλο αυτό το ιλουστρασιόν όμως που αρχικά εντυπωσιάζει, στη συνέχεια απλά ενοχλεί.

Ενώ το Bubble διαθέτει μερικές εμπνευσμένες στιγμές και χημεία μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, το σύνολο δε λειτουργεί. Το σενάριο ακολουθεί όλα τα κλισέ του είδους, θυμίζοντας sitcom των 90’s, με τη μοίρα να βάζει τον επίλογο στην ιστορία των φίλων και των εραστών. Το (wannabe) indie soundtrack βοηθάει πολύ την κατάσταση αλλά η αίσθηση προοικονομίας του τίτλου δυστυχώς επαληθεύεται.

ΦΑΙΔΡΑ ΒΟΚΑΛΗ