180 Μοίρες

15.03.2010
Η Άννα είναι μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα, παγιδευμένη σ' ένα γάμο που δεν της προσφέρει τίποτα. Δυστυχώς για την ίδια, ο Γιάννης, ο άνδρας της, δίνει μεγαλύτερη σημασία στις επιχειρήσεις του και στη συλλογή έργων τέχνης, διατηρώντας παράλληλα σχέση με την γραμματέα του.

Η απογοητευμένη από τον γάμο της σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου έργων τέχνης αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να ακολουθήσει την παρορμητική της διάθεση: όταν ένας κλέφτης εισβάλλει στη βίλα τους με στόχο να κλέψει πολύτιμο πίνακα του Βαν Γκογκ, ενώ ο «κακός λύκος» λείπει σε ταξίδι με τη σέξι γραμματέα του, το σκάει μαζί του αφήνοντας πίσω το αντικείμενο της κλοπής κατεστραμμένο.

Μαινόμενος ταύρος ο σύζυγος βάζει τον μπράβο του να βρει τα ίχνη τους μαζί με τον χαζό ανιψιό του... Ομορφα τα τοπία των χωριών της Ηπείρου, αστείες και πέντε-έξι ατάκες που ξεστομίζουν οι πρωταγωνιστές, αλλά εντελώς φάλτσα η όλη εκτέλεση της παραγωγής που με τις πρόχειρα γυρισμένες σκηνές και το τραγελαφικής σύλληψης σενάριο (χειροτερεύει στο τελευταίο μισάωρο) μοιάζει με b-movie για τα ράφια των βιντεοκλάμπ. Κρίμα, γιατί η αρχική ιδέα για μια ταινία δρόμου με στοιχεία ρομαντικής περιπέτειας και σκηνές καταδίωξης στα Ζαγοροχώρια ακουγόταν πολύ νόστιμη.

Αντα Δαλιάκα